Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29.11.2013, 17:32   #3 (permalink)
Narsinha

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İlginç Guinness rekorları

İlginç Guinness rekorları



12 santimetre kalınlıktaki buzun altında yüzme rekoru
Macaristan'ın Mezökövesd Gölündeki rekor denemesi başarıyla sonuçlandı. Macaristan'da adı ''Demir Adam'' olarak bilinen itfaiye eri Laszlo Bajza, Mezökovesd gölünün 12 santimetre kalınlıktaki buz tutmuş tabakasının altından tam 24 metre yüzerek yeni bir rekora imza attı.




En pahalı tatlı
Dünyanın en pahalı tatlısının fiyatı tamı tamına 25 bin dolar. İçinde altın parçacıkları da bulunan tatlının tadı ise fiyatı kadar ilgi görmemişti.




Dünyanın en büyük havuzu
Dünyanın en büyük havuzu Şili'de bulunuyor. Bu havuz yaklaşık 914 m uzunluğunda, 8 hektarlık bir alanı kaplıyor ve 250.000 metreküp su bulunduruyor.



ABD’nin Florida eyaletinde yaşayan 4 yaşındaki Brandy, sadece 15 cm uzunluğunda. “Dünyanın en küçük köpeği” olarak Guinness’e giren 1 kiloluk Brandy, bir kemikten bile daha küçük.



Aynı anda en çok kılıcı yutma rekoru
Sahnede "Uzay Kovboyu" ismini kullanan Hultgren, 2008'de kırdığı rekorunu geliştirerek, Sydney'de yaptığı gösteride, her biri 72 santimetre uzunluğundaki 18 kılıcı aynı anda yuttu.



En uzun süre kağıttan uçak uçurma rekoru
Japon kağıttan uçak yapma ustası Takuo Toda onları uçurmakta da dünya rekoruna sahip. Toda sadece kağıttan yaptığı uçağı 26.1 saniye uçurdu.



Su altında en uzun süre nefessiz kalma rekoru
İsviçreli serbest dalgıç Peter Colat, sualtında nefes almadan 19 dakika 21 saniye kalarak dünya rekoru kırdı. Kendinden önce sualtında nefesini en uzun süre tutan kişi olan İtalyan Nicola Putignano'nun rekorunu 19 saniye fark ile kıran Colat, Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazandı.



Birimiz hepimiz için
Güney Afrika'da 73 sörfçü aynı dalga üzerinde sörf yaparak ilginç bir dünya rekoruna imza attılar.



Dünyanın en uzun köpeği
Burnundan kuyruk ucuna 2,32 santimetre boyuyla Mon Ami von Der Oelmühle adlı köpek dünyanın en uzun köpeği oldu.



Akrebi ağzında tuttu
2006 Ağustos'unda 17.78 cm'lik akrebi 18 saniye boyunca ağzında tutmayı başaran Dean Sheldon yeni bir rekorun sahibi oldu.

Narsinha isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla