Konu: Savcı
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.11.2013, 19:56   #1 (permalink)
Sultan ŞAH

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Post Savcı


Savcı

Hukuk

Savcı, görev ve sorumlulukları 2802 sayılı hakimler ve savcılar kanunu ile belirlenmiş, işlenen suçlarla ilgili olarak devlet adına araştırma - soruşturma faaliyetinde bulunan, gerekmesi durumnda kamu davası açan ve sözkonusu soruşturmayı yürüten, mahkemelerin verdiği kararları yerine getirmekle yükümlü ve devlet memurlarına verilen addır.
Savcıları mesleğe kabul etme, atama ve nakletme, geçici yetki verme, yükseltme ve birinci sınıfa ayırma, kadro dağıtma, meslekte kalmaları uygun görülmeyenler hakkında karar verme, disiplin cezası verme, görevden uzaklaştırma işlemlerini 'Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu' yapar.
Türkiye'de savcı olmak için Türk hukuk fakültelerinden birinden mezun olmak veya yabancı diğer ülkelerde eğitim veren hukuk fakültelerinden mezun olup Türkiye hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan dersleri tamamlamak, hakimlik - savcılık için yapılan yazılı sınavda ve ardından mülâkatta başarılı olmak ve stajı başarı ile tamamlamak gereklidir. Savcı atamalarında bayan savcı atamalarına pozitif ayrımcılık yapılmaktadır.

__________________


Sultan ŞAH isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla