Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.11.2013, 20:23   #1 (permalink)
Sultan ŞAH

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Post Yönetmen / Rejisör

Yönetmen / Rejisör

Kültür ve Sanat

Bir tiyatro veya film yönetmeni, film veya tiyatro oyununda " oyunu düzenleyen,yöneten, metin, yorum, dekor, müzik gibi unsurları, varılmak istenen noktayı ve verilmek istenen mesajı en iyi ifade edecek şekilde birbiriyle ilişkilendirmek ve bir bütün haline getirmekle sorumlu sanatçıdır. Filmin ya da oyunun sergileneceği yerin mutlak hakimidir. En önemli görevi, senaryonun yazılı olarak vermiş olduğu duygu ve düşünce yapısını izleyiciye görsel olarak iletebilmektir. Bu sebeple oyuncuların oyunculuklarını yönlendirme görevi de yönetmendedir.
Senaryonun iyi bir şekide filme/oyuna aktarılabilmesi için gerekli olan fiziksel şartların uygunluğunun tespiti de yönetmenin görevlerindendir. Özellikle film yönetmenlerinin en önemli özelliklerinden biri de çekim şart ve sırasını düzenleyerek filmin çekim aşamalarını planlamaktır.
Yönetmenler, oluşturulan eserin senaryoya en uygun şekilde bağlı kalabilmesi ve sanatsal kaygılarında mümkün olduğu kadar karşılanabilmesi için kullanılan teknik ekipmanın (kamera, mixer, ışık vb.) özellikleri ve yetenekleri konusunda yeterince bilgi sahibi olmaları gerekmektedir.

__________________


Sultan ŞAH isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla