Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.12.2013, 03:35   #26 (permalink)
Pain
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şizofreni - Delüzyonlar ve Şizofreni Hakkında Bilinmesi gerekenler

Şizofreninin Gizli Dönem Bulguları Nelerdir?


1. Gizli Dönemde Takıntılar Artar
Şizofreni hastalarında dağılma öncesinde birtakım takıntılar ortaya çıkmaktadır. Araştırmalar da ortaya koymuştur ki hastalık öncesinde kişiler bazı konularla mantıksız bir şekilde aşırı uğraşmaya başlamaktadırlar. Hastalar bedenleriyle fazla uğraşmaya, aşırı el yıkamaya, çok sık mastürbasyon yapmaya ve her şeyi abartılı bir şekilde yaşamaya başlamaktadırlar.
2. İçe Kapanma ve Mülayimleşme görülür
3. Cinsel Yaşantılarda ve Ahlaki Durumda Değişiklikler
Gizli şizofreni döneminde kişiler pervasız cinsel eğilimlerde bulunup, bu konuda beklenmedik sözler sarf edebilirler.
4. Davranış Değişiklikleri
Gizli şizofreni evresinde bazı ergenlerde “psikopat” ya da “sosyopat” davranışları gözlenebilmektedir. Muhakeme yeteneğinin zayıflaması ve dürtü kontrolünün bozulması soonrasında çalma, aşırı bencillik, kendi isteklerini yerine getirme arzusu, yalan söyleme, saldırganlık gibi davranışlar ortaya çıkabilmektedir.
5. Yanlış Anlama ve Yanlış Değerlendirmeler
Gizli şizofreni döneminde hastalarda yerinde duramama, gereksiz soru sorma, aşırı duyarlılık, söylenenleri yanlış anlama, her sözde olumsuz bir ima arama tutumlar görülebilmektedir.
6. Edilgenlik (Pasiflik)
Gizli şizofreni döneminde görülen bulgulardan biri de kişinin inisiyatif kullanamaması, fikirlerini savunamamasıdır. Başkalarının kendisini yönetmesine izin verir ve daima çekingen ve edilgen kalır.
7. Tuhaf Çekingenlik
Hastalar gizli dönemde çok güvensiz, endişeli, korkulu ve kaygılı hale gelebilir, hiç gayret sarf etmemeye, mücadele etmemeye, aktivitelerden elini eteğini çekmeye başlayabilirler.
8. Mazbutluktan Alkol ve Maddeye
Hiçbir kötü alışkanlığı olmayan, mazbut bir genç bir anda zehirlenecek miktarda alkol ve madde kullanmaya başladıysa, şizofreni akla gelmelidir.

__________________
Pain isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla