Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.12.2013, 01:19   #14 (permalink)
Hacı
Aktif Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Cennetin var olduğunu kanıtladı!

Alıntı:
FeCr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Şu yazmış olduğunuz post bir delildir.
Siz size verilen sıfatlarla bu postu yazabilirsiniz,bu sıfatların sahibi de Allah'tır.Bu sıfatlarla sizi donatıp,size bunların sahibi Ben'im diyenin,sahibi olduğunu buyurduğu diğer tüm icraatlara da inanmak zorundasınız.(Bu ancak ona inananların kabul edeceği bir gerçektir)
Cennet Allah'ın rahmetidir.Rahmet korumak,esirgemek,tehdit ve tehlikelere engel olmak demektir.Bu postunuzu,kendi düşüncelerinizi koruma,diğer düşüncelerden esirgeme adına yazdınız.Kendinizde ki cennet yani güzellik düşüncesi ile sözlerinizi kalıplaştırıp forumda paylaştınız..yeterlidir sanırım.
Dağdan,güneşten,yağmurdan yoldan örnekler verebilmek de mümkündür elbette ama en makbulü kişinin kendi icraatından olandır.Dediğimiz gibi inanan görür,inanmayan göremez.İnananın kendine delil olarak karşıdakine sunması ve buna ikna edebilmesi için iki tarafında aynı itikada sahip olması gerekir ki..bu mümkün olsa böyle bir karşıtlık olmaz.
Somut bir delil yok bununla ilgili. Yada gidip, görüp, gelen... İnanan kişi kendini öyle şartlandırdığı için psikolojisini de öyle yönlendirir. Gördüğünü sanır sadece. Yada görmek istediğini görür. Çünkü inancın gereği budur.

Türkiye'de yaşayan kişi cennet cehennemi görür, Meksika'da yaşayan kişi Meryem Ana'yı görür. ABD'de bazı insanlar UFO görür. Bazıları kimseler ise hayalet görür, bazıları şeytanı, bazıları ise atalarının ruhlarını... İnanç böyle birşeydir.

Hacı isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla