Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.12.2013, 18:30   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dolgun saçlar hayal değil

Dolgun saçlar hayal değil

Saçların daha dolgun olması için saçı temiz tutmak yeterli olmuyor maalesef. Saçın dolgun, hacimli ve gür görünmesi için öncelikle yediklerinize dikkat etmelisiniz. Bol su içmek, stresi mümkün olabildiğince kontrol altında tutmak, saçı güneşten, klordan ve deniz tuzundan korumak diğer dikkat edilmesi gereken noktalar. Kuaförde yaptırdığınız bakım veya kullandığınız saç kozmetikleri bir süreliğine saçınızın dolgun görünmesini sağlayabilir ama uzun süreli bir çözüm için yaşam tarzınızda bazı değişikliklere gitmeniz gerekecektir.

Günde 50 saç teli kaybetmek normaldir ancak bu sayı çeşitli nedenlerden ötürü artarsa bir süre sonra saçlar hacmini kaybeder ve zayıf görünmeye başlar. Gün içinde dökülen saç teli sayısının artmasını pek çok farklı nedeni vardır ve bunlar arasında en sık görüleni aşırı strestir. ABD kaynaklı bir araştırmaya göre kadınlar en çok saç kaybını boşanma sonrasında yaşamaktadır. Boşanma dışında iş hayatındaki stres, trafik, hayat pahalılığı gibi her gün baş başa olduğumuz stres kaynakları mevcut.

Bu sorunların tamamını çözmek diye bir şey söz konusu olmadığından kendimizi strese karşı hazırlamalı ve stresin saçlar başta olmak üzere vücudumuzda yarattığı hasarı en aza indirebilmeliyiz. Bunun için uzmanların tavsiyesi nefes egzersizleri, düzenli spor, hobiler ve sevdiklerinizle daha sık vakit geçirmek. Saçlarınızın fazla dökülüp dökülmediğini fırçada biriken saç tellerinden ve sabahları kullandığınız yastığı kontrol ederek belirleyebilirsiniz.

Bu yazıya belki saçınızı bu akşam daha dolgun gösterecek bir tavsiye ararken geldiniz ancak ben size daha kalıcı çözümlerden bahsetmek istiyorum. Saç sağlığının baş düşmanlarından biri sigaradır. Nikotin saç derisindeki kan akışını yavaşlatarak saç köklerini zayıflatır ve koparak dökülmeleri arttırır.

Saçınızı güneşten mutlaka koruyun. Güneşin zararlı ışınları hem saç tellerini zayıflatır hem de uçların kırılmasını arttırarak uçların kırılmasını arttırır. Özellikle yaz aylarında şapka takın ve saçı güneşe karşı koruyan kremlerden sürün.

Beslenmenize özen gösterin. Vitamin eksikliklerinin ilk belirtileri ciltte ve saçta görülür. Fast-food gıdalar yerine bol bol meyve sebze tüketin. Her vitamini aldığınızdan emin olmak için farklı renklerde meyve ve sebzeler yiyin. Gün içinde en az 8 büyük su bardağı su için. Yaz aylarında daha fazla su içmeniz gerekebilir.

Saç kurutma makinesi, saç maşası gibi saçı yıprattığı bilinen ısıyla çalışan cihazları olabildiğince az kullanın. Kullanırken saçınızı korumak için termal sprey sıkabilirsiniz.

Kokulu ve ağır şampuanlar yerine hafif ve organik şampuanları tercih edin. Saçınızı sık sık boyatmayın ve boya arasında mutlaka bir kaç ay bırakın.

Banyodan çıktığınızda ıslak saçlarınızı havluyu çok fazla bastırarak kurutmayın. Fazla suyu alın ve doğal kurumaya bırakın. Islak saçı kesinlikle fırçalamayın.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla