Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.12.2013, 18:50   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Evde hazırlanabilen tarçınlı güzellik tarifleri

Evde hazırlanabilen tarçınlı güzellik tarifleri


Tarçın, yüzyıllardır hem Ayurvedik tıpta hem de Çin tıbbında kullanılır. Özellikle soğuk algınlığı ve kan şekeri için kullanılır. Bu yüzdendir ki tatlıların ve meyvelerin üzerine tarçın serpilmesi biz hekimlerce önerilir.

Tarçında; kalsiyum, lif, demir ve manganez bulunur.

Peki, bu bildiğiniz faydalarının yanında evde hazırlayıp kullanabileceğiniz iki farklı tarçınlı ev bakımına ne dersiniz?

1- Tarçınla dudaklara dolgunluk

Plastik cerraha gitmeden dudaklarınızı dolgunlaştırmaya ne dersiniz? Dudaklarınıza vazelin sürün, daha sonra üzerine az miktarda tarçın sürün. Bu karışımı birkaç saniye dudaklarınıza yedirin ve daha sonra birkaç dakika bekletin. Tarçından dolayı dudaklarınızda hafif bir karıncalanma hissedeceksiniz. Son olarak dudaklarınıza bir kat daha vazelin surün. Daha dolgun ve renkli dudaklarınızı güle güle kullanın.

NOT: Tarçını vazelin veya parlatıcı sürmeden dudağınıza sürmeyin, iritasyona sebep verirsiniz.

2- Tarçınlı akne karşıtı yüz maskesi

3 yemek kaşıgı bal ile 1 çay kaşığı tarçını krem kıvamına getirin. Daha sonra yüzünüze uygulayın. Tarçın, yüzde akneye sebep olan bakterileri öldürür, bal ise kızarıklığı azaltır ve cildi nemlendirir. 10 dakika bekleyerek veya yüzünüzde yanma hissi başladığında yüzünüzü soğuk su ile yıkayın.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla