Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.12.2013, 15:58   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Her gün 2 bardak süt iç, kanser riskini azalt

Her gün 2 bardak süt iç, kanser riskini azalt


Diyetisyen Aysen Arıcan, kanser oluşumunun yüzde 30’unun yanlış beslenme alışkanlıkları, çevre, çeşitli kimyasallar ve sigara gibi dış faktörlerden kaynaklandığını belirterek, her gün iki bardak süt tüketiminin kanser riskini azaltacağını söyledi.

Arıcan, Kanser Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, kansere karşı dengeli beslenmede sütün vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirtti. Beslenme konusunda yapılan hataların, yetersiz ve dengesiz beslenmenin pek çok hastalığın önemli nedenlerinden biri olarak öne çıktığını vurgulayan Arıcan, son dönemde yapılan bilimsel çalışmalarda, kalsiyum alımının bazı kanser türlerinde riski azaltıcı rolü olduğu saptandığını hatırlattı.

Yapılan bilimsel araştırmaların süt tüketimi ile prostat kanseri, bağırsak kanseri, rahim kanseri, mesane kanseri gibi toplumda sık görülen kanser türleri arasında doğrudan bir ilişki olduğunu ortaya koyduğunu belirten Arıcan şunları söyledi:

"Süt, başta kalsiyum olmak üzere, içerdiği protein, fosfor, B grubu vitaminleri, sfingolipitler ve diğer bileşikleri sayesinde kanser oluşumunu engelleyebiliyor. Sütün yüzde 87.5’i su, yüzde 3.5’i ise mineraldir. İçerdiği minerallerin kanser oluşumunu engellediğine dair önemli çalışmalar mevcuttur. Süt bağırsak kanserini önlemeye özellikle yardımcı oluyor. Yapılan bir çalışmada günde 2 bardak süt içen bireylerde barsak kanserlerine pek rastlanmadığı ortaya konulmuştur."

Kanser türleri bölgelere göre değişiklik gösteriyor

Arıcan, Türkiye’de görülen kanser türlerinin de bölgelere göre değişiklik gösterebildiğine dikkat çekti. Arıcan, Marmara Bölgesi’nde akciğer ve bronş, Akdeniz Bölgesi’nde cilt, Doğu Anadolu Bölgesi’nde sindirim sistemi ve mide, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde akciğer, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise akciğer ve cilt kanserlerinin en sık görülen kanser türleri olarak öne çıktığını kaydetti.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla