Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11.12.2013, 20:50   #1 (permalink)
Narsinha

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kar mutluluk hormonunu artırıyor

Kar mutluluk hormonunu artırıyor



Kar, adrenalin ve mutluluk hormonu salgılanmasını artırıyor.

Psikolog Ahmet Kurt, yağan karın; alışık olunan çevreyi bembeyaz örtüyle kaplaması nedeniyle, vücutta adrenalin ve mutluluk hormonu salgılanmasına neden olduğunu söyledi.
Türkiye’nin neredeyse bütün bölgesi bembeyaz kar örtüsüyle kaplı. Kar yağışı yetişkinler yanında özellikle çocukları sevindiriyor. Psikolog Ahmet Kurt, aslında üşüten, soğuğuyla hasta eden kar yağışının çok sevilmesinin sebebini, ender görülmesine bağladı.
Kurt, “İnsan nadir olan bir şeyi görünce, algıda bir değişim oluşuyor. Bu değişim adrenalini artırıyor ve mutluluk hormonu salgılanmasına sebep oluyor. Ayrıca kar yağışı bir harekette getiriyor. Hareket olduğu zaman insanlar daha mutlu oluyor."diyor.

ALIŞTIĞIMIZ ÇEVRENİN DIŞINA ÇIKMAK ETKİLİYOR

Her gün alışık olunan çevrenin, kar yağışı ile birlikte bambaşka bir çehreye büründüğünü, bunun da insana mutluluk verdiğini vurgulayan Kurt, ancak bu durumun farklı coğrafi bölgelere göre değişiklik gösterdiğini vurguladı. Kurt, “Kanada’da insanlar kar yağdığı zaman sevinmiyorlar, zaten oraya çok sık kar yağıyor. Orada ise güneş açtıkça, insanlar mutlu oluyor. Dolayısıyla Kanada’daki çocuklar kar yağdığında; Türkiye’deki çocuklar gibi aynı tepkiyi vermiyorlar. Ya da Türkiye’de yağmur yağdığında, Arabistan’daki çocuklar gibi aynı tepkiyi vermiyoruz. Neden Arabistan’da yağmur yağdığında çocuklar sokaklarda terlikle koşuyorlar, insanlar sokaklara çıkıyor. Normalde biz yağmur yağdığı zaman, evlere kaçarız. İşte bu durum alışık olunan çevrenin farklılaşmasıyla ilgili bir algı. Alışkın olduğumuz çevrenin dışına çıkmak insanı etkiliyor. Bu biraz şuna benziyor; bir köye gittiği zaman şehir hayatının gürültüsünden, stresinden uzak farklı bir ortama geçiyorsun ve algı hemen değişiyor. Mutlu oluyorsun.” örneklerini verdi.

Narsinha isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla