Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.12.2013, 14:51   #1 (permalink)
Melekk
Galatasaray'ım
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cayın Hızlı Demlenmesi İcin Pratik Bilgiler

Cayın Hızlı Demlenmesi İcin Pratik Bilgiler



Günün en vazgeçilmez içeceklerinden biri; çay. Peki çayınızın hem en güzel biçimde hem de en hızlı biçimde nasıl demleneceğini biliyor musunuz?

Kaynayan suyu demliğe dökmeden önce suyun fokurdamasının bitmesini beklemelisiniz. Yoksa çay taneleri yanar ve deminiz hem geç olur hem de lezzetli olmaz.
Ayrıca demliğe suyu döktükten sonra demliğin ibriğine bir tane peçete sokmalısınız. Bu hem yoğun kokusunun olmasına hem de hızlı demlenmesine yardımcı olacak.



Daha yoğun çay tadı ve kokusu için...

Yoğun aromalı bir çay için çoğumuz bir noktayı atlıyoruz ve gerçek çay keyfinden mahrum kalıyoruz. Öncelikle çayı demlemeden önce yıkamamanız gerektiğini hatırlatalım.

Hazır kaynamış su kullanmak yerine çaydanlığa soğuk su koyun ve demliğe işlemin en başında çayınızı ekleyin. Su ısınıp kaynamaya başladıkça demlikteki çay taneleri de ısınarak tatdını ve kokusunu en güzel şekliyle salacaktır.
Çayınıza tomurcuk (earl grey) eklemeyi unutmayın.

__________________
Sus!..
Sus ki ölüm bana yâr
ben ölüme Yâr olayım…
sen toprak kesil cesedime…
Melekk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla