Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.12.2013, 11:31   #1 (permalink)
Ela
Boşver gitsin...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bu spor hem kasları hem zekayı geliştiriyor

Bu spro hem kasları hem zekayı geliştiriyor ?








Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, oryantiringin bir doğa sporu olarak yediden yetmişe her kesime hitap ettiğini dile getirerek, "Emeklemeyi tamamladık, yürümeye başladık. İnşallah önümüzdeki yıllarda hazırlayacağımız başarılı sporcular uluslararası arenada Türkiye'nin isminden söz ettirecek" dedi.

Çolakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oryantiringin doğada harita ve pusula yardımıyla yön ve hedef bulma, koşarken satranç oynama diye tabir edilen, güçsüzün güçlüyü geçebildiği tek spor branşı olduğunu söyledi.

Türkiye'de 2002 yılında Dağcılık Federasyonuna bağlı Oryantiring Asbaşkanlığı kurulduğunu hatırlatan Çolakoğlu, 2006 yılında federasyon olduklarını ve halen faaliyetlerini sürdüklerini belirtti. Oryantiringin her türlü koşulabilen veya yürünebilen arazide yapılabildiğine işaret eden Çolakoğlu, bu spor dalında alan sınırı bulunmadığını, bu açıdan insanların hem zihinsel hem bedensel gelişimine katkı sağlayan en temel branşlardan birisi olduğunu anlattı.

Oryantiring sporunda koşarken adeta satranç oynandığını, haritada hedefleri bulup çok iyi okumak ve yorumlamak zorunda olunduğunu vurgulayan Çolakoğlu, oryantiring yapan sporcunun hem kendisi hem rakibi hem de doğayla yarıştığını kaydetti.

- Oryantiring henüz tanınmıyor Türkiye'de oryantiringin yeni olduğunu, tanınan bir branş olmadığına dikkati çeken Çolakoğlu, "Önümüzdeki yıllarda uluslararası organizasyonlara katılıp sporcularımızın ülkemizi en iyi şekilde temsil etmelerini sağlayacağız.

Emeklemeyi tamamladık, yürümeye başladık. İnşallah önümüzdeki yıllarda hazırlayacağımız başarılı sporcular uluslararası arenada Türkiye'nin isminden söz ettirecek" diye konuştu. Çolakoğlu, "Oryantiring özellikle sağlık için her yaştan insanın yaptığı bir spor dalı. Avrupa'da yaklaşık 65 ülkede 100 yıldır yapılıyor" diye konuştu.

2014'te Avrupası Kupası Antalya'da yapılacak

Tekin Çolakoğlu, 2014 yılının Mart ayında Dünya Kupası'nın bir ayağının Antalya'da yapılacağını bildirerek, bunun Türkiye'deki oryantring adına önemli bir gelişme olduğunu, ülke tanıtımına katkı sağlayacağını ifade etti.

- Okullardan milli takıma sporcu yetiştirilecek Okullardan sporcu kaynakları oluşturmak amacıyla belirledikleri 30 pilot ilde okullararası yarışmalar düzenlediklerini kaydeden Çolakoğlu, "2014 yılında 81 ilde okul sporlarında yarışmaları başlatıyoruz.

Bu, ilerleyen yıllarda bize sporcu kaynaklarını çok geniş bir yelpazede sunacak. Buradan yetenekli sporcularımızı alıp federasyon destekli kulüplerle koordineli şekilde yetiştirerek uluslararası organizasyonlara katılmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Çolakoğlu, oryantiringde 7 yaşındaki çocuk ile 77 yaşındaki bir kişinin aynı kategoride yarışabildiğine işaret ederek, bütün yaş kategorilerini içinde barındıran bir spor dalı olduğunu, her ortamda her şartta her yerde yapılabildiğini vurguladı.

Çolakoğlu, oryantiringin koşarak, yürüyerek, kayak ve engelli kategorilerinin bulunduğunu, önümüzdeki yıl özellikle engelli ve kayak ile oryantiringte önemli başarılara imza atacaklarını ifade etti.

__________________
Ela isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla