Konu: Yeni Nesil
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.12.2013, 03:00   #1 (permalink)
ColinmcbeaL
Hayat Dışı . .
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yeni Nesil

Yeni Nesil

Hayırlı geceler cümleten, aslında bu makale genelimiz kapsayan ve genel olarak da genç olduğumuz için bizleri ele alan bir yazıdır okumanızı isterim içtenlikle. .

Toplum olarak geçmişimize baktığımız zaman bizler Türk toplumu olarak örf ve adetlerimiz ile olsun, yaşamımız ve bağımlılığımız ile olsun diğer ülkelerden çok farklıyız, bizleri farklı kılan, özel tutan ise bu idi. Fakat bu günümüze bakılınca yeni nesil olarak ailelerimize karşı davranışlardan ne gibi bir sorumluluğumuz olduğunu bilmeyecek kadar köreldik bir nevi batıya kaydık geliştik der iken tam tersi geriye gittik.

Değerli kardeşlerim,ablalarım,abilerim; Aslında bu gün ailenize gösterdiklerin izi yarın siz aile kurduğunuzda kendi evladınızdan göreceksiniz o zaman kafanıza vuracaksınız ama iş işten geçmiş olacak . .

Asıl mevzumuza gelelim biz, çevremde görüyorum ve oradan ele alacağım.

Komşumuz yaşıyorum bunu ; Öf anne ya yine mi ev temizliği ? Ben dizi izleyeceğim veya facede arkadaşlarım ile konuşuyorum şimdi olmaz gibi vs. . gidiyor böyle. Bunu söyleyen komşumun kızı . .

Bir diğeri ise ; Moruk neredesin ? Nerede kalsın sen ? Ya peder sende böyle deme şimdi gibisinden cümleler kuran bir erkek..

Ben kendim utanıyorum bu cümleleri duyunca, bir insanda utanma,erdem,saygı olmaz mı ? Annesine, babasına saygı göstermiyen bir insana ne gibi bir saygı göstere bilirim ki ben ?

Tuhaf olan ne biliyor musunuz ? Bunları yapan insanları dışarıda görüyorum ağır başlı,uslu,edepli yeri geliyor sosyal medyada ülke kurtarıyorlar,milliyetçi damarları sızlıyor.

En kötüsü ise o yaşa kadar büyüten,emek veren annesini babasını bakamam ben diye huzur evlerine veriyorlar. Nedenleri ne imiş ? Efendim eşi istemiyormuş,biz beraber ayrı eve çıkacakmışız vs vs. . Arkadaş seni büyütün o yaşa getiren anaya babaya bakmayacaksa,özellikle isteme kısmında söylediğinde sorun olmaz deyip de evlenince kapı önüne atmak ne demek ?

Neyse ya ben ne anlatıyorum değil mi ? Ha bir şey daha diyeyim de ondan sonrası sizlere kalmış. .

Cennet Ananın Ayaklarının Altındadır, Babanızdan Asla ve Asla Kırgın Gitmeyin. . Benim inancım yok diye bilirsiniz ölümsüzüm bende dersiniz oda sorun değil yarın yaptıklarınızın aynısını çekeceksiniz. İsteseniz de istemeseniz de yaptıklarınızın karşılığını bolca alacaksınız. .

Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil. .

Sağlıcakla kalın,

@CoLin . .

Yazı bana ait olarak derlenmiştir.

__________________
Bir gün bir yaşlı kadın otobüse bindiği zaman tüm gençler uyuyor numarası yapar.

Kalkın der yaşlı kadın. Kalkın ve bana yer verin.



Konu ColinmcbeaL tarafından (24.12.2013 Saat 03:04 ) değiştirilmiştir.
ColinmcbeaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla