Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.12.2013, 10:55   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Varisli damarlara ameliyatlı çözüm!

Varisli damarlara ameliyatlı çözüm!









Artık varis hastalığı yapılan ameliyatla tedavi edilebiliyor. Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sol bacağında şişlik ve morarma olan bir hastaya yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.
Uzun süre kan sulandırıcı ilaçlarla tedavi edilen varis hastalığı artık ameliyatla da tedavi ediliyor. Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Şefi Doç. Dr. Ahmet Akgül ve ekibi, sol bacağında varis olan bir hastanın tıkalı damarını başarı ile ameliyat etti.
Bacağında varis olan bir hastayı ameliyat eden Doç. Dr. Ahmet Akgül şu bilgileri verdi: "37 yaşındaki bayan hastamız hastaneye başvurduğunda sol bacağında aşırı şişlik, morarma ve çok şiddetli bir ağrı mevcuttu. Hastamız, 1 hafta öncesine kadar hiçbir şikayeti olmadığını söyledi. Hastadan alınan bilgiye göre ailesinde de kendisinde de toplardamar tıkanıklığı daha önceleri hiç olmamıştı. Herhangi bir hastalığı, travma, ameliyat, uzun süreli yatma gibi risk faktörleri yoktu yalnızca pek de önemsemediği varisleri ve doktora danışmadan kullandığı ilaçları olduğunu söyledi. 1 hafta önce bacağında şiddetli ağrı, şişlik ve morarma şikayeti ile sağlık merkezine gitmiş ve ilaç tedavisine alınmış ve toplardamarda (iç varis damarında) tıkanıklık olduğu ve uzunca bir süre kan sulandırıcılar kullanması gerektiği söylenmişti. Biz de, damarındaki pıhtıyı tam anlamıyla temizlemek için hastamızı yatırdık ve testlerden geçirerek, hastayı işleme hazırladık. Operasyonda hastamız uyutulmamakta yalnızca lokal anestezi ile sağ kasık damarından anjiografi yapar gibi girerek karın içindeki ana toplar damara şemsiye denen, işlem sırasında toplardamar pıhtısı eritilirken çıkan parçaların akciğere gitmesini engelleyen koruyucu koyduk. Sonra diğer bacaktan diz arkasından toplar damara iğne ile girerek varisin içindeki tüm tıkanıklığı temizledik. Yalnızca 2 iğne batması ve toplam 1 saat süren işlemle hastamız toplardamarındaki pıhtı ve tıkanıklıktan kurtulmuş oldu. Şikayetleri hemen geçti. Takiplerimizde de hastamızın herhangi bir sorunu yok."
Yapılan ameliyatla sağlığına kavuşan 37 yaşındaki Vesile Deniz ise sağlık her şeymiş diyerek, ''Aniden 1 hafta içinde sol bacağımda ağrı oluşmaya başladı. İlk önceleri hafif olan ağrı gitgide şiddetlendi ve daha sonra bacağım şişmeye başladı bunun ardından da bacağım morardı. Bunun üzerine hemen hastaneye gittim. Zaten ağrıya da dayanamıyordum. İşte tam o sırada Doç.Dr.Ahmet Akgül ve ekibi imdadıma yetişti. Dr.Ahmet Bey hemen ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ameliyatımı oldum. Şimdi iyi durumdayım. Ağrılarım yok denecek kadar az. Gerçekten sağlık hayattaki en önemli şeymiş. Doç.Dr.Ahmet Akgül ve ekibine sonsuz teşekkür ediyorum.'' dedi.
Kaynak: CİHAN

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla