Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29.12.2013, 19:54   #1 (permalink)
Asi Ruh
Özel Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Nasıl Para Biriktirilir?



NASIL PARA BİRİKTİRİLİR?

Siz de para biriktirememekten şikayetçi misiniz? "Para nereye gidiyor anlamıyorum" mu diyorsunuz? Almanız gereken pek çok şeyin olduğuna mı inanıyorsunuz. İşte para biriktirebilmek için bazı öneriler;

İlk olarak yaptığınız bütün harcamaları en küçük ayrıntısına kadar not alın. Aldığınız simide kadar yazın. Böylece ay sonunda harcamalarınızı gözden geçirirken ne kadar gereksiz harcamalar yaptığınızı ve ufak tefek şeyler derken bunların nası birikip ciddi bir meblağ tuttuğunu göreceksiniz.

Aylık gelirinizi ve sabit giderlerinizi; net değilse bile yaklaşık olarak belirleyerek bir kendinize bir bütçe planı oluşturun ve bu plana sadık kalmaya çalışın. Bu sizin gereksiz harcamalar yapmanızı önemli ölçüde engelleyecektir.

İhtiyacınız olduğunu düşündüğünüz ve almak istediğiniz şeylerin bir listesini yapın ve bunlara gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını zaman zaman değerlendirin. Göreceksiniz bir kaç hafta sonra listenizde çok ciddi azalmalar olacaktır.

Dışarıda mümkün olduğunca yemek yemeyin, evden tok çıkın.

Vitrinde bir ayakkabı ya da elbise gördüğünüzde hemen almaya kalkmayın. 1 ay bekleyin, önünden geçtikçe tekrar inceleyin. O almayı çok istediğiniz şeyin zaman geçtikçe aslında o kadar da güzel olmadığını farkedeceksiniz.

Kıyafet ya da ayakkabı alırken, evde nelerle kombinleyebileceğinizi düşünün. Haybeye aldığınız alakasız bir ürün evdeki kıyafetlerinizle uymadığında, ona uygun bir şeyler daha almak zorunda kalırsınız.

Para biriktirmeyi bir zorunluluk olarak değil hobi olarak düşünün.

İnternette mümkün olduğunca alışveriş sitelerini takip etmeyin.

Eğer bir amaca yönelik para biriktiriyorsanız (ki böyle yapmanızı tavsiye ederim) öncelikle bunun yaklaşık olarak ne kadara mal olacağını ve almak istediğiniz tarihi belirleyin. Daha sonra biriktirmeniz gereken miktarı aylara bölerek her ay bu parayı düzenli olarak kenara koymaya çalışın.

Ütopik hedeflerden uzak durun. Örneğin geliriniz 700 TL ise 500 TL biriktirmeye çalışmayın, mantıklı hedefleriniz olsun. Çünkü kendinizi çok zorlamanız bir süre sonra sizi çok sıkıntıya sokacak ve biriktiremediğinizi düşünüp vazgeçmenize neden olacaktır.
Biriktirdiğiniz parayı sürekli hesaplayıp durmayın. Onu ulaşamayacağınız bir yere koyup unutun.

Paranızı bir birikim hesabı açarak buraya yatırın ya da altın, döviz gibi yatırım araçlarını alın. Böylece elinizin altında durmayan parayı harcamanız daha zor olur.

Kredi kartı kullanmakta güçlü bir iradeye sahip değilseniz kullanmayın.

Bunları uyguladığınızda nasıl para biriktirdiğinize kendiniz de şaşıracaksınız. Bu arada ufak tefek aksilikler, hesapta olmayan ekstra harcamalar çıkabilir, kesinlikle vazgeçmeyin. Sabırlı olursanız paranız biriktikçe bu işten keyif almaya başlayacaksınız.

Unutmayın para parayı çeker.

Asi Ruh isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla