Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.01.2014, 17:57   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Saçınızı doğru şekilde tarıyor musunuz ?

Saçınızı doğru şekilde tarıyor musunuz ?

Saçımızda yağlanma, kuruma, elektriklenme, kırılma gibi sorunlarla karşılaştığımızda şampuanımızı, bakım kremimizi, saçımızı kurutma hatta düzleştirme şeklimizi değiştiririz. Ama bazen asıl problem, saçımızı tarama şeklimizdedir. İşte birçok saç problemine çözüm olacak, doğru saç tarama yolları.

Köklerden Uçlara Doğru mu Taramalıyız?

Saçları yukarıdan aşağı doğru taramak doğru bir tekniktir. Ama çoğu zaman dipten uçlara direk tarayara, yanlış bir uygulama yaparız. Saçını uzunluğuna göre, diplerden başlayarak 2 ya da 3 aşamada taramalısın.

Islakken Taramak Ne Kadar Doğru?

Saçımız ıslakken nemden dolayı esnek bir hal alır. Esnedikçe, uzar ve incelir. İnce saç ise taranırken çok kolay kırılır. Bu yüzden saçını taramadan önce kurutmanı, en azından nemini biraz almanı öneririm.

Saçı Fırça İle Açmak

Fırça saç açmak için doğru bir araç değildir. Kuru ya da ıslak farketmez, saçını her zaman tarakla açmalısın. Frıçayı, saçını tarakla açtıktan sonra, sadece saçına şekil vermek için kullanmalısın.

Saçını Günde Kaç Kez Taramalısın?

Saçını tarama sıklığın saçının yapısına göre değişiklik gösterir. Ama önemli olan çok değil, kaliteli taramaktır. Saçını sık sık taramak yerine, doğru taramayı dene.

Yanlış Fırçalar

Saç sorunlarının en büyük nedenlerinden biri yanlış fırça kullanımıdır. Doğal kıllı fırçalar, sentetik kıllardan çok daha sağlıklıdır. Doğal kıllı fırçalar saçın kendi yağını diplerden uçlara doğru dağıtarak, saçtaki yağ oranının her yerde eşit olmasını sağlar.

Kirli Tarak Kullanımı

Makyaj fırçaları gibi, saç fırçalarını ve tarakları da temiz tutmalısın. Saçını yıkadığında kirli tarakla tararsan, onu tekrar kirletirsin. Fırça ve tarakları yıkarken, öncelikle arasındaki saçları temizle. Sonra şampuan ya da sabunla kılları teker teker yıkayıp, kurumaya bırak.

Elektriklenmeyi Tarayarak Önleyebilirsin!!

Saçı çok taramak saçın elektriklenmesini sağlar. Bunun çözümü yine saçı taramaktan geçer. Elektriklenmeyi önlemek için saçını taramadan önce fırçaya saç spreyi sıkmayı dene.

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla