Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.01.2014, 17:45   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
kalp Saç Dökülmesinde Şampuanın Önemi

Saç Dökülmesinde Şampuanın Önemi




Saçlar bir hastalık, genetik özellikler, yaş alma, stres veya yanlış saç bakım uygulamaları nedeniyle dökülebilir. Nedeni ne olursa olsun kişinin kendine güvenini ve sosyal hayatını etkileyen bir durumdur. Saç dökülmesine karşı üretilen şampuanlar ile dökülmeyi yavaşlatabilir ve bir ihtimalle yeniden saç çıkmasını sağlayabilirsiniz. Bu şampuanlar genellikle bir B vitamini olan ve saç dökülmesini yavaşlattığı, saç oluşumunu teşvik ettiği yönünde bazı bilimsel araştırmalar bulunan biotin içermektedir.

Burada herhangi bir markaya yer vermek istemiyorum çünkü bu kadar farklı, saç dökülmesi için özel şampuan varken biri ya da bir kaçına yönlendirme yapmak doğru olmayacak. Hepsini listeleme imkanımızda olmadığına göre genel olarak bu şampuanların diğer şampuanlardan farkı nedir ve içerisinde ne bulunur sorularını cevaplamaya çalışacağım.

Saç dökülmesi (ya da dökülmemesi) için üretilen şampuanların ana bileşeni B vitamini ailesinden olan “biotin”dir. ABD merkezli Maryland Tıp Merkezi’ne göre biotin bölgesel ve genel saç dökülmesini yavaşlatmada etkili bir vitamin ve yeniden saç oluşumuna yardımcı oluyor. Yine bu özel şampuanları üretilirken, Amerikan Dermotoloji Derneği’ne göre saç oluşumunu teşvik eden piritiyon çinko ve çinko aspartat sıkça kullanılıyor.



Bazı insanlarda çinko alerjisi bulunmaktadır. Eğer çinko alerjiniz olup olmadığını bilmiyorsanız bir alerji testi yaptırabilir ya da şampuanı saçlarınızda kullanmadan önce bacak veya kolunuzda küçük bir bölgeye uygulayıp 24 saat bekleyebilirsiniz. Bu tip şampuanlar bazı antibiyotikler ile etkileşime geçebilir. Düzenli ilaç kullanıyorsanız yan etkilerinden korunmak için doktorunuza danışın.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla