Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.01.2014, 18:13   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Hamilelikteki Cilt Değişikleri

Hamilelikteki Cilt Değişikleri



Hamilelik döneminde anne adaylarının ciltlerinde pek çok değişiklikler olur. Hormonal değişimler cildinize de yansır.

Kızarıklık: Hamilelik döneminde kan hacminiz artar. Böylece yanaklarınız al al olur. Ayrıca yağ bezlerindeki artış cilde bir parlaklık da verir. Bu sebeple gebelik döneminde kadınların ciltleri, daha güzel, sağlıklı ve canlı gözükür. Bu durum normal de kadınların heyecanlandığında, ağladıklarında ya da kalp atışları hızlandığında olur.

Hamilelik maskesi: Gebeliğin son dönemlerinde yüzünün alın, yanak, burun ve çene bölgesinde kahve tonlarında yamalar oluşabilir. Hamilelik hormonları östrojen ve projestrojen derideki hücreleri daha fazla pigment üretmeni için uyarır fakat bu hücreler eşit oranda ekstra pigment üretemeyebilir ve yüzünüzde lekeli bir görünüm oluşabilir. Kumral ve koyu renkli kadınların gözlerinin etrafında kararmış halkalar oluşabilir. Bu durum önlemez ama güne ışınlarına maruz kalmayarak minimize edebilirsiniz.

Sivilce: Maalesef sivilce sadece ergenlik dönemine mahsus değildir. Hamilelik döneminizde de kapınızı çalabilir. Emin olabilirsiniz ki ergenlik döneminiz kadar zorlanmayacaksınız fakat cildinizin temizliğine özen gösterin. Doğumda kısa bir süre sonra da bu süreç sona erecektir. O zaman kadar yulaf bazlı yumuşak yüz ovucular kullanın.

Linea Nigra:
Pek çok kadının göbeklerinden kasık kemik merkezinin merkezine akan linea albası (beyaz hat) zayıftır. Hamileliğinizin ikinci çeyreğinde linea alba, daha fazla fark edilebilecek linea nigraya döüşebilir. Koyu tenli kadınlarda daha da koyu renkli olur. Doğumdan birkaç ay sonra kaybolur.

Kırmızı avuç içi ve ayak tabanları: Gebeliğinizin erken döneminde ellerinizin ve ayaklarınızın altı kaşınabilir, kızarık bir renk alabilir. Buna palmar eritma denir.

Örümcek damarlar: Hamilelikte artan kan hacmiyle beraber küçük, kıvrımlı, kırmızı veya mor derinin altında kendisini gösterir. Örümcek ağına benzer bir görüntüye sahiptir. Makyajla saklanabilir. Hamileliğin diğer cilt sorunları gibi uzun sürmez. Fakat bacak ve gövdedeki bazı örümcek damarlar kaybolmayabilir, bu durumda doktorunuza danışabilirsiniz.

Sıcaklık döküntüsü: Hamilelik döneminde vücut ısınır ve aşırı terler. Bu durum deriyi ovmayla birleşince acı verici sıcaklık döküntü oluşabilir. Sıcaklık döküntüsü sivilceli de olabilir. Bu yüzden cildinizi tahriş edebilir. Daha çok göğüs arasında, göğüs altında ve kaba etlerin iç kısmında görülür.

Kaşınma: Pek çok anne adayı, günün sonunda kaşınma sorunuyla karşı karşıya kalır. Cildin bazı bölümlerinin kuru olması ve pul pul dökülmesi nedeniyle kaşınabilir veya sıcaklık döküntüsü sebebiyle kaşınabilirler.

Sivilce isiliği: Gebelik döneminde kadınların kaba etlerinde, kalçalarında, kol ve bacakalarında şişkin lekeler oluşur. Bunlar kzıarık ve şişkindirler. Genellikle hamileliğin ikinci yarısında oluşur. Doğum sonrasında kaybolurlar. Tedavisi diğer kaşınan cilt isilikleriyle aynıdır.

Çatlaklar: Gebelikte kadınların önemli bir kısmında karın cildinde, kalçalarda ve göğüslerde çatlaklar ortaya çıkar. Cildin aşırı gerilmesine bağlı olarak ortaya çıkan değişikliklerdir ve çoğu zaman çatlayan bölgelerde tabloya rahatsız edici bir kaşıntı da eşlik eder. Gebelik döneminde kırmızı görünümde olan çatlaklar bebeğin doğmasından sonra kısa zamanda gümüş bir renk alırlar ve kalıcıdırlar.

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla