Konu: Banafed
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.10.2012, 16:27   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Banafed

Formülü:
Vitamin A,5.000 IU
Vitamin D3,400 IU
Farmakolojik özellikleri:
Endikasyonları:
Öksürük ve konjestiyon belirtilerinin tedavisinde, alerjik üst solunum yolları hastalıklarında ve alerjik rinitte kullanılır.
Kontrendikasyonları:
Bileşimde bulunan maddelerden herhangi birine aşırı duyarlı olduğu bilinenlerde, monoamin oksidaz tedavisi görenlerde ya da son 14 gün içinde bu tür bir ilaç kullananlarda , böbrek yetmezliğinde ,ağır hipertasyon ve koroner arter hastalığı bulunanlarda, gebelik ve emzirme dönemlerinde kullanılmamalıdır.
Uyarılar/Önlemler:
Hafif yada orta derecede hipertansiyonlu hastalarda, hipertroidi ve prodtad hipertrofisinde, dar açılı glakomda, prodüktif öksürüklü kronik akciğer hastalıklarda, diyabetli hastalarda ve ağır karaciğer yetmezliği olanlarda doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır.
İlaç uyuklama ve dikkat kaybına yol açabildiğinden dolayı hastalar taşıt ve makine kullanmamalıdır.
Yan etkiler/Advers etkiler:
Seyrek olmakla birlikte aşağıdaki yan etkiler görülebilir. Sedasyon ,baş dönmesi, özellikle çocuklarda eksilabilite, bulanık görme , nadiren hulisinasyon, uyku bozukluğu, baş ağrısı, ekstrasistol, palpitasyon, gastrointestinal rahatsızlıklar, idrarreaksiyonu ve miksiyon güçlüğü, deri döküntüleri, fotosentivite, ağız ve boğaz kuruluğu.
İlaç etkileşimleri:
Monoamin oksidaz inhibitörleri, adrenerjik sinir sisteminde norepinefrin miktarının artmasına yol açarak dolaylı olarak psödoefedrinin güçlenmesine ve hipertansiyon krizine neden olabilir. Bu nedenle benafed şurup monoamin okside inhibitörleri ile birlikte kullanılmalıdır.
Kullanım şekli ve dozu:
Erişkinlerde ve yaşlılar (65 yaş üzeri) ört veya altışar saat arayla 5 ml (1 ölçek)Çocuklar : 2-1 yaşlarındaki çocuklar : Altışar saat aryla 1.25 ml (1/4 ölçek) 5-12 yaşlarındaki çocuklar : Altışar saat arayla 2.25 ml (1/ 2-1 ölçek )

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla