Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.10.2012, 16:44   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Baypen {2 Gr 1 Flacon}

Formülü:
Farmakolojik özellikleri:
Endikasyonları:
Duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu; Endokardit, gastrointestinal sistem enfeksiyonları , gonore, ürogenital sistem enfeksiyonları, menenjit, peritonit, safra yolu, septisemi, tifo, yanık, yarada endikedir.
Kontrendikasyonları:
*****iline ve sefalosporinlere duyarlı kişilerde kontrendikedir.
Uyarılar/Önlemler:
Allerjik diatezli hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Gebeliğin özellikle ilk 3 ayında kullanılmaz. Probenisid serum Baypen konsantrasyonunu yükseltir. Ninhidrin, nonenzimatik idrar şeker reaksiyonu, urobilinojen ve idrarda protein testlerinin sonucunda yanılmaya neden olabilir. %10 glikoz, %5 levaloz, Ringer solüsyonu, serum fizyolojikle ve aminoglikozitlerle geçimlidir.
Yan etkiler/Advers etkiler:
Deri reaksiyonları, diyare, kusma, eozinofili, tad alma bozukluğu ve lokal reaksiyonlar gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:
Hepatit B İmmünglobulin (insan) uygulanmasının kızamık aşısı ile etkileşmediği bilinmesine rağmen, hepatit B immünglobulin (İnsan)' in başka canlı virüs aşıları ile etkileşip etkileşmediği bilinmemektedir. Bu nedenle, bu tür aşıların yapılmasının hepatit B uygulanmasından 3 ay sonrasına ertelenmesinde yarar vardır.Hepatit B aşılaması eş zamanlı olabilir; fakat immün yanıt ile etkileşmeden farklı enjeksiyon bölgesine yapılabilir. Başka ürünler ile etkileşimler bilinmemektedir.
Kullanım şekli ve dozu:
Erişkinlerde 80-150mg/kg/gün doz 3x2-3g olarak veya 200-300mg/kg/gün doz 3x4-5g olarak uygulanır. Gerektiğinde günlük doz 2x10g'a çıkartılabilir. Çocuklarda 75mg/kg/gün doz 3 eşit kısımda uygulanır.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla