Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.10.2012, 18:19   #1 (permalink)
Nixie
“Geçti artık,göğsümde
kuş barınmaz anladım. ”
(Metin Altıok)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Adeleks 4 Mg 20 Tablet

Formülü:

Her bir tablet 4 mg tiyokolşikosid içerir.Farmakolojik özellikleri:

ADELEKS'in etken maddesi tiyokolşikosid bir kolşizin giikozidi olan kolşikosidin tiyo-metil türevidir.

Farmakodinamik Özellikleri
Tiyokolşikosid kaslar üzerinde ve özellikle çizgili kaslar üzerinde miyorelaksan etki gösterir. Yapılan çalışmalar tiyokolşikosidin gamma aminobutirik asid (GABA) ve glisinerjik reseptörlere karşı selektif bir afinitesi olduğunu göstermiştir. Bu etki merkezi sinir sistemi ile ilgili kas kaslmalarını belirgin derecede azaltır ya da ortadan kaldırır. Tiyokolşikosid kürarizan etki göstermez ve motor paralizisi oluşturmaz.

Farmakokinetik Özellikleri
Tiyokolşikozid oral yoldan alındıktan sonra gastrointestinal kanaldan iyi absorbe edilir. Oral yoldan alındıktan sonra 1-2 saat içinde etkisini gösterir. Ortalama 0.7 saat içinde doruk plazma düzeyi oluşur. Eliminasyon yarılanma süresi 2.5-5 saat kadardır. Etkisi 24 saat devam eder. Tiyokolşikosid kan proteinlerine %13 oranında bağlanır. Atılım, böbrek yoluyla %20 oranında değişmeden ve metabolitleri ile birlikte oluşmaktadır. Feçes ile atılım ise %75 81 oranındadır.Endikasyonları:

ADELEKS, çizgili kas ile ilgili ağrı ve spastisitenin mevcut olduğu travma ya da nörolojik kökenli durumlarda ve tortikolis, lombalji, dorsalji gibi dejeneratif vertebra hastalıkları ile rehabilitasyon sırasında kullanılır.Kontrendikasyonları:

ADELEKS, tiyokolşikosid ya da kolşizin'e duyarlı bireylerde, hipotonik adale durumlarında ve gevşek paralizilerde kullanılmamalıdır.
Antikoagülan tedavi uygulanan ve kanamalı hastalarda intramüsküler uygulama kontrendikedir.Uyarılar/Önlemler:

Tiyokolşikosid böbrek fonksiyonları ileri derecede bozuk olan hastalarda kullanılmamalıdır.

Araç ve Makina Kullanmaya Etkisi
Araç ve makina kullanımında dikkatli olunmalıdır.

Gebelikte KullanımıGebelik kategorisi C'dir. Gebe kadınlarla yapılmış yeterli ve iyi kontrollü çalışmalar yoktur. Hayvan üreme çalışmaları her zaman insandaki cevabı yansıtamıyacağından, gebelikte ancak açıkça gerekli olduğu durumlarda kullanılmalıdır. Gebeliğin 1. trimesterinde kullanılmamalıdır.

Emziren Annelerde Kullanımı
Tiyokolşikozid anne sütüne geçer. Emziren annelerde kullanılmamalıdır.Yan etkiler/Advers etkiler:

Tiyokolşikosid kullanımı süresinde gastrointestinal sistem ile ilgili olarak gastralji ve diyare görülebilir. Nadiren de olsa tansiyon düşmesi, geçici bilinç bulanıklığı veya eksitasyon yapabilir. Tiyokolşikosid tedavisi süresinde aşırı duyarlı bireylerde deri döküntüleri ortaya çıkabilir.

BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜGÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.İlaç etkileşimleri:

Tiyokolşikosidin ilaçlarla etkileşimi konusunda bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak benzer ilaçlarla birlikte kullanıldığında hasta dikkatle izlenmelidir.Kullanım şekli ve dozu:

ADELEKS Tablet tok karnına alınmalıdır. Hekim tarafından başka şekilde önerilmedi ise, şiddetli kas kramplarında günde 2 defa 2 tablet oral yoldan uygulanmalıdır.
15 yaş altı çocuklarda kullanımı önerilmemektedir.

Doz Aşımı
Doz aşımı ile ilgili herhangi bir rapor bugüne kadar yayımlanmamıştır. Doz aşımı durumlarında semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanmalıdır.

__________________

''Beni anlamadın demeyeceğim. Beni anladın.
Zaten en dayanılmaz acı buydu.
Sen beni anladın. Anladığın halde canımı yaktın..''

(Frida Kahlo)



Nixie isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla