Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.10.2012, 18:58   #1 (permalink)
Narsinha

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Captain Tsubasa Tarihçesi



orjinal adı : Captain Tsubasa
türkiyede yayınlanan adı : küçük golcü
yapım yılı : 1983
yazan : yoichi takahashi
seriler : captain Tsubasa (128 bölüm)
captain Tsubasa shin (13 bölüm) (ova)
captain Tsubasa J (46 bölüm)
captain Tsubasa road to 2002 (52 bölüm)

Hikaye Tsubasa nın nankatsu şehrine taşınmasi ile başlıyor burda futbol oynayan birkaç çocuk ile karşılaşıyor ve bunların nankatsu takımında oldugunu ögrenir nankatsu o sıralar japonyanın en güçsüz takimidir en büyük rakibi ise shitetsu takımıdır. Tsubasa seçim yapmakta zorlansa da kendi kararı ile nankatsu takımını seçer . ve bu okulda okur. hikaye Tsubasa'nın kariyeri boyunca oynadiği maçlarla devam eder futbolun yanında dostlugun arkadaşlıgın da ön planda oldugu bir animedir ...



Tsubasa Ohzora (orta saha)
Tsubasa Ohzora hikayemizin baş kahramanıdır, nankatsu takımının ve japon milli takımının kaptanıdır. Nankatsu şehrine ilk geldiğinde shitetsu yada nankatsu takımlarından birini seçmek zorundadır
Babası gemicidir ve annesiyle yaşamktadır tek hedefi şampiyon olmaktır bunun için geçmeleri gereken bir çok engel vardır.En yakın arkadaşı taro misaki dir ve bu ikili çok büyük işler başarcaktır


Genzo Wakabayashi (kaleci)
Tsubasa'nın nankatsu şehrine gelmesiyle namını ilk duyduğu rakip genzo wakabayashidir..o yıllarda japonyanın tek geçilmez kalecisi olan wakabayashi aynı zamanda zengin bir ailenin çocugudur.. kuşkusuz nankatsunun en büyük rakibi olan shitetsu takımının kaptanıdır. *******nın ona meydan okumasıyla beraber bu büyük bir rekabetin başlangıcı olduğu gibi , büyük bir dostluğun da başlangıcı olacaktır.


Taro Misaki (orta saha)
Taro misaki hikayenin baş kahramanlarından biri olduğu gibi aynı zamanda Tsubasanın da kısa zamanda en yakın arkadası olmuştur. özellikle ağır başlılıgı ve azmi ile dikkat çeker.. babasının belli bir yerde durmaması sebebiyle kısa surede hemen hemen her ülkede futbol oynama şansına sahip olmuştur bu yuzden de her ülke futbolundan bilgisi vardır. Tsubasa dan kısa surede ayrılmak zorunda kalmasına rağmen yinede dostlukları sona ermez.


Kojiro Hyuga (forvet)
Meiwa takımının hırçın kaptanı kojiro hyuga.kojiro hyuga ilk önce yaptığı kötü davranışlarıdan dolayı sevilmez fakat ileriki bölümlerde babasının ölmesinden dolayı ailesine bakması gerektiği anlaşılır ve bu tepki bir sevgiye dönüşür tek hedefi ise şampiyon olup burs almaktır. Oynadıgı sert futbol ile dikkat çeker en önemli özelliği vurdugu sert şutlardir .İnanılmaz azmi ile kendini sürekli geliştirmektedir. Japonyanın en iyileri arasında yer alır .


Jun Misugi (defans, orta saha)
Musashi takımının kaptanı olan jun misugi çok iyi ve teknik futbol ozelliklerine sahiptir.
ama bunun yanında herkesten gizllediği bir kalp hastalığı vardır..bu yuzden pek sık forma giyme sansı yoktur
Tsubasayı yenip şampiyonluğa ulasarak futbolu bırakmayı düşünür ama Tsubasanın onu
yenmesiyle futbolu bırakmanın o kadar kolay olmayacagını anlar. ve futbol oynama
uğruna hastalığını hiçe sayar ..İlerleyen bölümlerde bu hastalıgı geçer ve kendi kararı ile japonyanın defans ına yerleşir.Misugi aynı zamanda Japon milli takımının koçudur.


Ken Wakashimazu (kaleci)
Ken Wakashimazu meiwa takımının kalesine yarı finalde geçer ve herkesin dikkatini çeker üstün kalecilik bilgisinin yanı sıra üstün karate bilgisi ona bir artı sağlar.Meiwa kaptanı kojiro nun korktuğu ve saygı duyduğu yegane insanlardan biridir ve tek hedefi japonyanın en ii kalecisi olmaktır.


Hikaru Matsuyama (defans, orta saha)
Furano takımının hırslı kaptanı Hikaru Matsuyama daima takımının ateşleyici gücü olmuştur hiç bir zaman pes etmemesi onun en büyük özelliğidir.Eagle Shotu ve harika tekniği onu en iyilerden biri yapmıştır. Japonyanın en iyi defanslarındandır başlarda çok sıkıntı çekmesine karşın misugi nin gelmesiyle çok iyi ikili oluştururlar.


Ryo Ishizaki (defans)
Nankatsunun sempatik defans oyuncusu Ishizaki,yeteneğinin az olmasına karşın hırsıyla her zaman bu açığını kapatmış ve japonya milli takınıdaki yerini almıştır. Tsubasa nın nankatsu şehrinde tanıştıgı ilk arkadaştır ve o zamanlar nankatsu takımının forvetidir : )


Masao & Kazuo Tachibana (orta saha)
Futbol ve akrobasiyi mükemmel birleştiren Tachibana kardeşler,Tsubasanın en zorlu rakiplerinden biridir ve milli takım da da yerlerini almaktadırlar. Jito ile birlikte bu yeteneklerini inanılmaz seviyeye çıkarırlar


Aoi Shingo (orta saha, forvet)
Nakahara formasıyla Tsubasa'nın Nankutsu'suna 11-0 yenilen Shingo,ilerde Tsubasa gibi bir oyuncu olmak için Italya'ya gider.Orda Fernandez'le dost olan ve kendini geliştiren Shingo,yine Gamo tarafından milli takıma çağrılır.Shingo sempatik tavırlarıyla en sevilen karakterlerden biridir. Tsubasa nın yardimlari ile inanılmaz çalım kabiliyetini geliştirir ve kendine has tekniği ile japonyanın as kadrosuna geç de olsa dahil olur


Makoto Soda (defans)
Takım kaptanı katili lakabıyla tanınan Soda,yüksek tekniği ve sert oyunuyla Japonyanın değişmez defansıdır.En iyi özelliği topa inanılmaz falso vermesidir şutlarinda ve paslarında her zaman bu yetenegini kullanır.


Hiroshi Jito (defans)
sanoyla takım arkadaşı olan Jito devasa cüssesi ile en korkulan defans oyuncularından biridir.Ve japonya nın en iyi defans oyuncularından biridir Tachibana kardeşler le de çok iyi anlaşır ve iyi bir 3 lü oluştururlar


Tomea Akai (defans)
animeye sonradan katılan Akai,Sampdoria formasıyla yaptığı maçlarda Gamo tarafından keşfedilir ve daha Japonya kadrosuna geç de olsa yerleşir şu ana kadar tek 1 milli maçta matsuyama nın yoklugunda sweden e karşı forma giyimiş ve bu maçı kazanmalarındaki en büyük faktör olmuştur.


Shun Nitta (forvet)
Otomo'nun forveti Nitta geliştirdiği Hayabusa Shot'la Hyuga'nın yanında forvet olarak milli takıma dahil olur.Nitta kendisini dünyanın en iyi oyuncularından biri olarak görmektedir. Kendini begenmiş kişiliği ile başlarda pek sevilen bir karakter değildir.


Mitsuro Sano (forvet)
Jito'nun takım arkadaşı Sano,kısa boyuna rağmen Jito'nun desteğiyle forvette Nankatsu'ya zor anlar yaşatır ve milli takım da da iyi bir performans gösterir. Ama yedek olmaktan asla kurtulamamıştır.


Sawada Takashi (orta saha)
Toho'da Hyuga'yla harika bir ikili oluşturan Sawada,yüksek tekniğiyle Nankatsu'ya çok zor anlar yaşatıcaktır ve toho iyi bir ikili olan sawada ve hyuga milli takım da da iyi bir ikili olcaktır. Aynı zamanda hyuga nın toho da saygı duydugu tek oyuncu sawada dır.


Urabe Hanji (defans)
Nankatsu formasıyla tanıdığımız Urabe,bir dönem Real Japan 7 formasıyla Japonya karşı oynamasına rağmen daha sonra milli takıma çağırılmıştır.


Yuzo Morisaki (kaleci)
Başlarda oldukça kötü bir kaleci olan Morisaki,Daha sonra Tsubasa'nın yardımıyla mili takıma kadar yükselir.Fakat daima 3. kaleci olmaktan öteye gidememiştir


Roberto, Brezilya Milli Takımı'nın başarılı oyuncularından biriyken geçirdiği sakatlık sonucu futbolu bırakmak zorunda kalmış ve düştüğü durum sebebiyle kendini içkiye vermiştir. Bu halde Japonya'ya geldiğinde Tsubasa ile tanışır. Ona koçluk yapar ve Japonya Gençler Şampiyonasını kazanması halinde onu Brezilya'ya futbol oynaması için götüreceğine söz verir.

Narsinha isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla