Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.11.2012, 10:55   #1 (permalink)
Nixie
“Geçti artık,göğsümde
kuş barınmaz anladım. ”
(Metin Altıok)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Aknefug Bp 10 % 0,05 50 Ml Losyon

Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Yüz ve vücuttaki akne vulgarisin bütün türleri (komedonlar, sivilceler) özellikle papulo pustülöz akne (küçük nodüller ve pustüller). Aynı zamanda inatçı formların sistemik yolla tedavisine ek olarak kullanılır.Kontrendikasyonları:

Benzoilperoksit veya ürünün bileşimindeki herhangi bir maddeye karşı aşırı duyarlılık gösteren kişilerce kullanılmamalıdır.Uyarılar/Önlemler:

Göz ve mukozalara temas ettirmeyiniz. Benzoilperoksitin aklaştırıcı etkisinden dolayı kirpikler, sakal ve saçlara temas ettirmemelidir. Korunmadıkları taktirde renkli kumaşaların renkleri açılabilir. Peroksistlere aşırı duyarlılık durumlarında kullanılmamamlıdır.< Benzoilperoksitin hamilelerdeki veya doğurganlık üzerine etkisi konusunda herhangi bir çalışma yapılmamıştır ve anne süüne geçip geçmediği bilinmemektedir. fakat bir çok ilacın anne sütüne geçtiği bilindiğinden, hamilelerde çok zorunlu haller dışında kullanılmamalıdır.Yan etkiler/Advers etkiler:

Tedavi esnasında lokal kızarıklıklar, hafif yanma hissi ve soyulmalar görülebilir. Bunlar bu tür medikasyonun etki mekanizması ile ilgili tipik yan etkilerdir, fakat bu üründe kullanılmış olan hafif yağlı, alkol ihtiva etmeyen emülsiyon formülasyonu, jel preparatlarının kullanılması sonucu özellikle görülen deri irritasyonlarının oluşmasını önler. Derinin kuruması ise hidratize edici etkisi olan bir emülsiyonun kullanılması ile önlenebilir.İlaç etkileşimleri:

Bilinen bir ilaç etkileşmesi mevcut değildir.Kullanım şekli ve dozu:

Dermatologların tavsiyesi dikkate alınmalıdır. Aksi belirtilmedikçe; YÜZDE: Başlangıç olarak akşamları ince bir tabaka halinde sürülür. Eğer iyi tolere ediliyorsa, ilave olarak sabahları da kullanılabilir. Gerektiği taktirde, 2-3 hafta sonra daha kuvvetli olan Aknefug BP10 ile devam edilir. VÜCUTTA: Bu durumda başlangıçtan itibaren veya 1-2 hafta sonra Aknefug BP10 kullanılabilir. Tedavi birkaç haftadan, birkaç aya kadar sürebilir. İlaç kullanılmadan önce uygulama alanını alkali ihtiva etmeyen bir zabun ile yıkanmakta fayda vardır.

__________________

''Beni anlamadın demeyeceğim. Beni anladın.
Zaten en dayanılmaz acı buydu.
Sen beni anladın. Anladığın halde canımı yaktın..''

(Frida Kahlo)



Nixie isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla