Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.01.2014, 11:11   #1 (permalink)
Asi Ruh
Özel Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sporda Kompleks Amino Asit Nasıl Kullanılır?



Sporda Kompleks Amino Asit Nasıl Kullanılır?

İnsanlar amino asit supplementleri ve protein tozları arasındaki farkı merak ediyor. Sonuçta protein tozu aldığın zaman da içindeki protein amino asitlere dönüşüyor, o zaman niye bir daha amino asit alayım ki diye sorabilirsiniz ama gerçek böyle basit değil.

Serbest amino asitler ve tam proteinleri almak farklı metabolik tepkilere neden oluyor. Serbest amino asitler çok çok hızlı kana karışıyor ve kandaki amino asit seviyesini bir anda yükseltiyor.

Mesela 5 gram lösin’i serbest amino asit olarak almakla 5 gram lösin içeren whey proteini kullanmak arasında fark var çünkü whey proteini önce sindirilmek zorunda ve bu da lösin’in kana daha yavaş karışmasına neden olacak.

Örneğin spordan önce yemek yemiş bile olsanız çalışmaya başlamadan hemen önce amino asit almak kandaki amino asit seviyesini bir anda yükseltip anabolik bir ortam yaratacaktır.

Amino asit supplementlerini alabileceğiniz en uygun zamanlar spordan hemen önce ve spor sırasında. Eğer spordan önce ve sonra yeterli proteini aldıysanız spordan sonra almanıza gerek yok. Sabah kalktığınızda da alabilirsiniz ama whey protein de yeterli olacaktır.

Zaman: Spordan hemen önce ve spor sırasında

Dozaj: 15-20 gram (çalışmadan hemen önce)/5-10 gram (çalışma sırasında)

Asi Ruh isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla