Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.01.2014, 21:16   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Karne kabusunu kolay atlatmanın yolları

Karne kabusunu kolay atlatmanın yolları

Prof. Dr. Özkan Pektaş, yaşanacak karne kabusunu kolay atlatmanın yollarını anlattı...



ilyonlarca öğrenci ve velinin heyecanı dorukta. Yarın alınacak karnelerde notları iyi olan çocuklar anne-babalarını sevindirirken, kötü olanları ise sıkıntı bekliyor. Ebeveynlere sakin olmalarını söyleyen Prof. Dr. M. Özkan Pektaş, "Çocuğunuzla sakin bir şekilde konuşun. Ona özen ve önem gösterdiğinizi belli edin" diyor. Prof. Dr. Özkan Pektaş, velilere 5 önemli uyarıda bulunuyor...
5 ALTIN KURALA DİKKAT

1) Karnenin genelini göz önünde bulundurun: Çocuğunuz genel olarak hangi alanlarda daha iyi, hangilerinde daha zayıf, bunun farkına varın.
2)Aile-öğretmen görüşmelerine katılın: Bütün gün çocuğunuzu gözlemleyen öğretmenlerle görüşmek, çocuğunuz için daha sağlıklı bir akademik yol çizmenizi sağlar.
3)Değişime açık olun: Bazı okul seneleri daha zorlayıcı geçebilir. Dolayısıyla belirli düşmüş olan notlar geçiş dönemlerini gösteriyor olabilir.
4)Konuşun: Karnesi üzerine konuşun. Okul hayatında düşman gibi olmaktansa dost gibi ilerleyin.
5) Aksiyona geçin: Uzun vadede çocuğunuzun gelişmesi açısından nasıl bir plan izlenmesi üzerine harekete geçin. Birlikte kararlar
alın.

NOTLARI ETKİLEYEN ÖNEMLİ FAKTÖRLER

Karnenin çocukların bütün kapasitesinin ve zekasının göstergesi olmadığını söyleyen Uzm. Psk. Aslı Akiş, notları etkileyebilecek faktörlere dikkat çekti. Sınav kaygısı, duygusal problemler, motivasyon eksikliği, dikkat eksikliği-hiperaktivite ve öğrenme bozukluklarının da başarıyı etkilediğini belirten Aslı Akiş, "Organizasyon sorunlarına da dikkat" dedi. Psikolog Aslı Akiş, şöyle konuştu: "BAZI öğrenciler isteseler de, çalışma konusunda organize olmakta zorlanabilirler. Bu konuda aile yol göstermelidir. Organizasyon yapma konusunda düzelmeyen çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite durumu da varsa, bu problemi aşmada psikiyatr, psikolog desteği almalıdırlar.

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla