Konu: Bebigut
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.11.2012, 18:07   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bebigut

{15 Ml Damla Şişe}
Formülü:
Farmakolojik özellikleri:
Endikasyonları:
Ateşli hastalıklar, baş ağrısı, böbrek ve safra kesesi kolikleri, grip, lumbago, miyalji, nevralji, romatizma, siyataljide endikedir.
Kontrendikasyonları:

Uyarılar/Önlemler:
Aşırı duyarlık görüldüğünde ilaç kesilir. Fatal agranülositoza neden olur. Kinidinle birlikte kullanınca antikolinerjik etki artar. Alkolün etkisini arttırır. Hepatik porfiri, taşikardi, glokom, prostat hipertrofisi, gastrointestinal kanal mekanik stenozunda ve megakolonda kullanılmaz. Gebelerde ve laktasyonda kullanılmaz. Preparatın draje formu, 9 yaşından küçük çocuklarda ve tablet formu 6 yaşından küçük çocuklarda kullanılmaz. Preparatın ampul formu 1 yaşından küçük çocuklarda i.m. yoldan uygulanır.
Yan etkiler/Advers etkiler:
Hiposekreksyon, cilt kızarması, bulantı, baş dönmesi, uyuşukluk, iştahsızlık, hepatotoksisite ve allerjik reaksiyon gibi yan etkiler görülür.

İlaç etkileşimleri:
Kemik iliği depresanları, radyasyon ve diğer immünosupresif ajanlarla birlikte kullanılması, sistemik BCG enfeksiyonu riski nedeniyle ve BCG CULTURE SSI kültürünün tedavi edici etkisini azaltabileceğinden önerilmemektedir. BCG CULTURE SSI immünoterapisinden sonra uygulanacak immünosupresif tedavi sırasında dikkatli olunmalıdır.
Antikoagülan kullanımına bağlı olarak BCG immünoterapisine alınan yanıtların azaldığına dair bir takım bulgular vardır.
İsoniazid (INH) ile profilaktik tedavinin, BCG immünoterapisinin antitümöral etkisini etkileyip etkilemediği kesin bir şekilde gösterilememiştir. Eş zamanlı olarak uygulanan INH tedavisinin, BCG uygulamalarına etkisi araştırılmaktadır.
Kullanım şekli ve dozu:
0-1 yaş arası çocuklarda 3x1 damla/herbir ay/gün, 2-5 yaş arası çocuklarda 3x20-25 damla/gün daha büyük çocuklarda 3x20-25 damla/gün dozda kullanılır. Mama veya bir miktar meyva suyuna veya sulu yemeklere katılarak veriliş kolaylaştırılabilir.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla