Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27.01.2014, 09:27   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
yank Hacamat nedir faydaları nelerdir

Hacamat nedir faydaları nelerdir




Hacamat kısaca vücutta hastalıklara neden olan kirliliğin peygamber efendimiz s.a.v in de uyguladığı şekilde dışarı alınması işlemidir.

Hacamat; vücudun belli bölgelerinden deri arasındaki kirli kanın aldırılmasıdır. Deri altında birikmiş, vücuda zarar veren pis kanı; kupa veya bardak terapisiyle temizler. Amaç, kanın rahatça dolaşmasını sağlamaktır.

Hacamat, iki omuz arasında, belden, bacaklardan, sırttan ve başın arka kısmından tedavi maksadı ile yapılmaktadır. Hacamat, peygamber efendimizin sünneti olmaktadır. Peygamber efendimizin hacamat ile ilgili birçok hadisi bulunmaktadır. İbni Abbas (r.a.)’dan rivayet edilir ki: Resulullah (s.a.v.) “İsra (Miraç) gecesi hiçbir meleğin yanından geçmedim ki bana ey Muhammed ümmetine hacamatı tavsiye et” demesin, buyurmuştur. Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Sizin tedavi olmak için başvuracağınız en iyi çare hacamattır”.Resulullah (s.a.v.) başından ve iki omuz arasından hacamat olmuşlardır. Sünnete uymak niyeti ile ve bize emanet olan vücudumuzun sağlığına kavuşması için yaptırdığımız hacamat bir ibadet şeklidir.

Hacamat birçok hastalığa da faydalı olmaktadır. Bunlar;

Ödemleri çözer,
Beyin fonksiyonlarını canlandırır,
Ağrıları giderir,
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir,
Tansiyonu dengeler,
Psikolojik hastalıklara iyi gelir,
Eklem ağrılarını giderir,
Karaciğer, kalp ve bunun gibi hastalıkların tedavisine yardımcı olur.
Kanser ve kısırlığa şifa verir.



__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla