Konu: Belustine
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.11.2012, 22:13   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Belustine

Formülü:
Farmakolojik özellikleri:
Endikasyonları:
Akciğer tümörleri, beyin tümörleri, gastrointestinal tümörler, hodgkin lenfomalar, malign melanoma, non-Hodgkin lenfoma, prostat, rahim, renal, serviks ve göğüs kanserinde endikedir
Kontrendikasyonları:
Aşırı duyarlılık ve kan tablosu bozukluğunda kontrendikedir.
Uyarılar/Önlemler:
Çocuklarda sadece beyin tümörlerinde kullanılır. Gebelerde kullanılmaz. Tedavi sırasında kemik iliği depresyonu görülürse doz azaltılmalıdır.
Yan etkiler/Advers etkiler:
Lökopeni, trombositopeni, bulantı, kusma, stomatit, alopesi, konvülziyon, ataksi ve hepatotoksisite gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:
Metoprolol ile birlikte sempatik gangliyon blokerleri, diğer beta-bloker ilaçları (göz damlaları gibi) ya da MAO inhibitörü kullanan hastalar yakından izlenmelidir.

Beta-bloker ile uygulanan klonidin tedavisinin kesilmesi düşünülüyorsa, beta-bloker tedavisi klonidin tedavisinden birkaç gün önce kesilmelidir.

Verapamil ve diltiazem gibi kalsiyum antagonistleri ve/veya antiaritmik ilaç kullanan hastalarda olası negatif inotrop ve kronotrop etkilere karşı dikkatli olunmalıdır. Beta-bloker tedavisi alan hastalara intravenöz yoldan verapamil tipi kalsiyum antagonistleri kullanılmamalıdır. Beta-blokerler, antiaritmik ilaçların (kinidin türü ve amiodaron) negatif inotropik ve negatif dromotrop etkilerini güçlendirebilir.

İnhalasyon anestezikleri, beta-bloker tedavisi gören hastalarda kardiyodepresan etkiyi güçlendirebilir.

Enzim uyarıcı ve baskılayıcı ilaçlar, metoprololün plazma konsantrasyonunu etkileyebilir. Rifampisin, metoprololün plazma konsantrasyonunu düşürür, simetidin, alkol ve hidralazin metoprololün plazma konsantrasyonunu yükseltebilir.

İndometazin ya da diğer prostaglandin sentetaz inhibitörleri, beta-blokerlerin antihipertansif etkisini azaltabilir. Belirli bazı durumlarda, beta-bloker tedavisi gören hastalara adrenalin uygulandığında, kardiyoselektif beta-blokerler, selektif olmayan beta-blokerlere göre kan basıncı kontrolünde daha az etkileşir.

Beta-bloker alan hastalarda, oral antidiyabetiklerin dozlarının ayarlanması gerekebilir.
Kullanım şekli ve dozu:
Tek doz halinde 6 hafada bir 100-130mg/m2 hesabıyla kullanılır. Bu doz istendiginde 3 eşit kısıma bölünerek de uygulanabilir.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla