Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.11.2012, 22:17   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Benafed Dekonjestan 125 Ml Şurup

Formülü:
Farmakolojik özellikleri:
Endikasyonları:
Öksürük vekonjektiyon belirtilerinin tedavisinde, alerjik üst solunum yolları hastalıklarında ve alerjik rinitte kullanılır.
Kontrendikasyonları:
Benafed, bileşiminde bulunan maddelerden herhangi birine aşırı duyarlı olduğu bilinenlerde, monoamin oksidaz (MAO) tedavisi görenlerde ya da son 14 gün içinde bu tür ilaç kullananlarda, böbrek yetmezliğinde, ağır hipertansiyon ve koroner arter hastalığı bulunanlarda, gebelik ve emzirme dönemlerinde kullanılmamalıdır.
Uyarılar/Önlemler:
Hafif yada orta dereceli hipertansiyonlu hastalarda , hipertroidi ve prostat hipertrofisinde , dar açılı glokomda, ptodüktif öksürüklü kronik akciğer hastalıklarında, diyabetli hastalarda ve ağır karaciğer yetmezliği olanlarda doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır.
Benafed şurup, uyuklama ve dikkat kaybına yol açabileceğinden hastaların taşıt ve makine kullanmamaları önerilir.Benafed şurup, alkolün ve diğer merkezi sinir sistemi depresanlarının etkilerini güçlendirebileceğinden alkollü içeceklerle birlikte kullanılmamalıdır.
Semptomlarda 7 gün içerisinde iyileşme görülmezse veya yüksek ateş durumunda ilaç kesilmeli ve doktora danışılmalıdır.
Yan etkiler/Advers etkiler:
Seyrek olmakla birlikte aşağıdaki yan etkiler görülebilir;Sedasyon, baş dönmesi, özellikle çocuklarda eksabilite, tremor, bulanık görme , nadiren halüsinasyon, uyku bozukluğu , baş ağrısı ekstrasistol, palpitasyon, gastrointestinal rahatsızlıklar, idrar retansiyonu ve miksiyon güçlüğü, deri döküntüleri, fotosensitivite, ağız ve boğaz kuruluğu.
İlaç etkileşimleri:
Bifenhidramin hidjollorin, sedatifler ve trankilizanlar gibi merkezi sinir sistemi deprasanlarının etkilerini güçlendirebilir.
Kullanım şekli ve dozu:
Erişkinler ve yaşlılar(65aşından büyükler)ört veye altışar saat arayla 5 ml (1 ölçek).Çocuklarda:2 1 yaşındaki çocuklar:Altışar saat arayla 1.25 ml. (1/4 ölçek).5 12 yaşlarındaki çocuklar: Altışar saat arayla 2.25-5 ml(1/2 ölçek.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla