Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.02.2014, 19:53   #8 (permalink)
Asi Ruh
Özel Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hürrem Sultanın Aşk Mektupları

MEKTUP 7 :
Hürrem Sultan’dan Kanuni Sultan Süleyman’a mektup (1545’ler)

Topkapı Sarayı Müzesi Arşivi, No. E.5859

Yüzümü ayaklarına sürdüğüm sultanım hazretleri,
Gözümün nuru ve mutluluk kaynağım olan sultanımın mektubu bize ulaşmıştır. Çok şükür, gözlerimiz aydınlandı ve içimiz huzur doldu. Allah daima yardımcın olsun. Mübarek mektubunuzda ayağınızdan rahatsız olduğunuzu yazmışsınız. Vallahi huzurum kaçtı, durmadan ağladım.

Rabbim, sultanıma sağlıklar versin. Onu hatalardan ve kusurlardan uzak tutsun. Bu rahatsızlığa sebep nedir acaba? Benim canım sultanım, bu kadarı yeterlidir. Ne olur artık geri dönünüz. Bu uzun sefer belli ki sizi yormuşdur. Bu zahmete artık son veriniz sultanım. En kısa sürede dönmenizi murad ederim. Lütfen sağlığınızdan tez vakitte beni haberdar ediniz. Rahatsızlığınızı öğrenmek, beni o kadar üzdü ki bilemezsiniz sultanım. Bundan başka, bu ayrılık ateşinde kavrulan kölenizi soracak olursanız Allah’ın inayeti ve sultanımın hoşluğundan başka bir arzum yoktur.

Allah’tan dileğim, sultanımın muvaffak olması ve yine geriye dönüp ayağına yüzümü sürmeye fırsat vermesidir. Allah bilir, sultanıma karşı duyduğum arzuyu, kalemle anlatmak mümkün değildir. Sultanımdan ayrı kaldığım zamanlar çektiklerimi Allah’tan başka kimse bilemez.
Benim sultanım, yanınızda bulunan oğullarıma selamlar ederim. Buradaki kullarınız da sizlere çok selam eder ve mübarek ellerinizden öperler.

Asi Ruh isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla