Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.11.2012, 09:20   #1 (permalink)
Narsinha

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Şöbiyet Tatlısı tarifi

Malzemeler
8 tane baklavalık yufka (Yufkacı yoksa 1 paket hazır baklavalık yufka)
300 gr. çekilmiş ceviz
2 kaşık toz antep fıstığı veya ceviz
350 gr. tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı dolusu irmik
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su


Hazırlanışı
  • Bir kaç damla limon suyu
  • Sütün içine irmiği ekleyip ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp soğutun. Çok katı olursa süt ile açabilirsiniz. Bu kaymağı olacak.
  • 8 kat yufkayı 8 cm. karelik parçalara bölün.
  • Her kareye bir tatlı kaşığı kaymak ve 1 çay kaşığı ceviz koyup muska şeklinde kapatın.
  • Tepsiye muskaların uç kısımları üst üste gelecek şekilde dizin.
  • Diğer sırada şöbiyetleri ters gelecek şekilde yerleştirin.
  • Tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırın.
  • Tatlının her yerine şekilde üzerlerine gezdirin.
  • 180 C derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  • Şöbiyetler piştiği sırada şerbetini hazırlayın Su ve şekeri birlikte 15 dk. kadar kaynatıp limon suyunu ilave edip ılınmaya bırakın.
  • Şöbiyet çıktıktan sonra üzerine şerbetini dökün.(İkisi de ılık olmalı)
  • Şerbetini çekip soğuduktan sonra fıstıkla veya cevizle süsleyin.

Narsinha isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla