04.11.2012, 09:20
|
#1 (permalink)
|
∞
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Şöbiyet Tatlısı tarifi Malzemeler 8 tane baklavalık yufka (Yufkacı yoksa 1 paket hazır baklavalık yufka) 300 gr. çekilmiş ceviz 2 kaşık toz antep fıstığı veya ceviz 350 gr. tereyağ 1 çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı dolusu irmik 3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su Hazırlanışı- Bir kaç damla limon suyu
- Sütün içine irmiği ekleyip ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp soğutun. Çok katı olursa süt ile açabilirsiniz. Bu kaymağı olacak.
- 8 kat yufkayı 8 cm. karelik parçalara bölün.
- Her kareye bir tatlı kaşığı kaymak ve 1 çay kaşığı ceviz koyup muska şeklinde kapatın.
- Tepsiye muskaların uç kısımları üst üste gelecek şekilde dizin.
- Diğer sırada şöbiyetleri ters gelecek şekilde yerleştirin.
- Tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırın.
- Tatlının her yerine şekilde üzerlerine gezdirin.
- 180 C derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Şöbiyetler piştiği sırada şerbetini hazırlayın Su ve şekeri birlikte 15 dk. kadar kaynatıp limon suyunu ilave edip ılınmaya bırakın.
- Şöbiyet çıktıktan sonra üzerine şerbetini dökün.(İkisi de ılık olmalı)
- Şerbetini çekip soğuduktan sonra fıstıkla veya cevizle süsleyin.
|
| |