Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.11.2012, 10:00   #1 (permalink)
Narsinha

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Büzme Baklava Tarifi

Büzme Baklava Tarifi



Malzemeler:

2 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt (çok sulu olmayacak)
1 yemek kaşığı sirke
yarım çay kaşığı tuz
3 silme su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu

Şerbeti için:

3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Bir fiske tuz
Üzeri için: 1.5 su bardağı sıvıyağ ve tereyağı karışık, içine koymak için: iri ceviz parçaları

Arası için nişasta

Yapılışı:

Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.Hamuru 12 bezeye ayırın ve 20 dakika kadar dinlendirin.Her bezeyi tek tek, nişasta serperek açabildiğiniz kadar açın. Açtığınız yufkayı artı şeklinde dörde bölün.Her parçayı sivri ucundan geniş tarafına doğru büzerek toparlayın.Kalan iki uç kısmı birleştirin.Büzülen kısma ceviz koyup, kalan kısmı üzerine kapatın.Ters olarak tepsiye yerleştirin.Elinizle çıkıntılı yerleri düzeltinÜzerine yağı ılık olarak dökün ve 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Baklava soğukken, ılık şerbeti üzerine dökün.
NOT: Eğer şerbeti üzerine sıcak dökerseniz, tatlı hamurlaşacaktır.

Alıntı:

Narsinha isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla