Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20.02.2014, 20:42   #1 (permalink)
Asi Ruh
Özel Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Rüyada Boynunun Kalın Olduğunu Görmek



Rüyada Boynunun Kalın Olduğunu Görmek

BOYUN: Boyun emanet mahallidir. Rüyada boynunun kalın olduğunu görmek, üzerine aldığı vazife ve emaneti hakkıyla yerine getirmeğe delâlet eder. Boynunun ince olduğunu görmek de, zalimliğe işarettir. Kişinin rüyada boynuna bir yılanın dolanmış olduğunu görmesi, malının zekâtını vermediğine alâmettir. Rüyada boynuna cevher, inci, elmas dizilmiş olduğunu görmek, ilme, fazilete ve hakkı yerine getirmeye delâlet eder. Cafer-i Sâdık (r.a.) demiştir ki: Rüyada boynunun uzun olduğunu görmek, dört veçhe ile tâbir olunur: a) İşin neticesi, b) Adalet, c) Velayet, d) Ezan. Ibn-i Sîrîn hazretleri demiştir ki: Rüyada boyun ve ense görmek şu şekilde tâbir olunur: a) Sadık dost, b Emin arkadaş,c) Ücretli hizmetçi.
Rüyada boynunu omuzları arasında gömülmüş gibi kısa görmek, işlerin güzel netice vermeyeceğine işarettir. Çünkü uzun boyun ve kalın ense kuvvete alâmet olduğu gibi, kısa boyun da zaafa ve tembelliğe delâlet eder. Bir kimse rüyada boynunu Peygamberler Peygamberinin mübarek elinde ve parmakları arasında görse, Nebiler Sultanının o kimseyi, üzerine alacağı kötü bir şeyden men ettiğine delâlet eder. Rüyada boynunda Kur'ân-ı Kerim olduğunu görmek, sözünde sadık biri olduğunun işaretidir.

Rüyada boynu ve ensesi üzerinde eşyadan herhangi bir şey taşıdığını görmek, borç ile tâbir olunur. Bir şeyin çokluğu, büyüklüğü, ağırlığı borcun çokluğuna, büyüklüğüne, ağırlığına, aksi de aksine delâlet eder. Rüyada ensesinde altın ve gümüşten bir maden taşımak, dünyayı taşımaya delâlet eder.

Asi Ruh isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla