Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.02.2014, 19:38   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Helly Luv Kimdir - Helly Luv Hakkında

Helly Luv Kimdir - Helly Luv Hakkında






Her şeyi göze al’ adlı ilk İngilizce albümünün çıkış klibi, Youtube’da yaklaşık 500 bin kişi tarafından izlenen Helly Luv isimli Kürt şarkıcı ölüm tehditleri alıyor.
Luv, Rojavalı mültecilerin yaşadığı bir kampta molotof kokteyli, kalaşnikoflu peşmergeler ve Kuzey Irak Kürt Yönetimi bayrakları ile birlikte çektiği klibiyle bir anda bütün dikkatleri üzerine çekti.
Gerçek adı ‘Helen Abdulla’ olan ancak ‘Helly Luv’ diye bilinen şarkıcı, ‘Risk it All’ (Her şeyi göze al) isimli yeni albümünü 3 Şubat’ta yayımladı ve klibinin videoları yüz binlerce kez izlendi.
Ancak, 25 yaşındaki genç kadını molotof kokteyli atarken, zılgıt çekerken, aslanın yanı başında ve ayrıca kalaşnikoflu kadın peşmergelerle dans ederken gösteren video, Kuzey Irak’taki bazı İslamcı grupların tepkisini çekti.
G2 müzik grubunun yöneticisi ve şarkıcının menajeri Gawain Brack, “Ölüm tehditleri alıyor, çoğu sosyal medyadan geliyor. Bu İslami grupların adını vererek onları yüceltmek istemiyoruz” dedi.
Helly Luv ve ailesi 1988 yılında kaçıp Finlandiya’ya yerleşmiş.
Hali hazırda Kuzey Irak’ta yeni videoların çalışmalarını yapan genç kadın İngiliz The Guardian gazetesine yaptığı açıklamada “Bu kadar çok dikkat çekmiş olmaktan şaşırmadığını” belirterek “Devrim gibi bir şey yapmak istedim, daha önce Kürdistan’da hiç yapılmamış bir şey, ses getireceğini biliyordum” dedi.
Şarkıcı, “Videoda söylediklerimi duymaları için molotof kokteyli gibi güçlü semboller var. Biz peşmerge kadınları, güçlü kadınlarız, ülkemizin bağımsızlığı için mücadele ediyoruz” dedi.
Özellikle bağımsızlıkla ilgili görüşlerinden ötürü olumlu tepki aldığını söyleyen Helly Luv, “Risk it All, hayalleriniz ve aşkınız için her şeyi riske etmek anlamına geliyor. Şahsen bir Kürt olarak, tüm Kürtlerin tek bir hayali olduğuna inanıyorum, bu da bağımsızlık” dedi.

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla