Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.02.2014, 17:10   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Küçük At Arabası Masalı

Küçük At Arabası Masalı

Bir varmış bir yokmuş evel zaman içinde kalbur saman içinde eşyalarla hayvanların konuşabildiği zamanların birinde göl kenarında duran küçük bir at arabası varmış.
At arabasını göl kenarına doğru bir at getirmiş.

Küçük at arabasını ortada bırakıp kırlara otlamaya gitmiş. Bir daha da geri dönmemiş. Küçük at arabası soğukta üşümeye rüzgar estikçe titremeye başlamış.

Ama oradan birtürlü ayrılıp kardeşlerinin yanına dönememiş. Atsız at arabası nasıl gitsin? Öylece çaresiz kala kalmış.
Günlerden bir gün gölün sularında yüzen bir turna balığı sudan başını çıkarmış. At arabasına orada niçin beklediğini sormuş. At arabası başından geçenleri bir bir anlatmış. Terk edildiği yalnız başına evine gidemediğini söylemiş. Turna balığı:

"Zavallı at arabası! Ben sana yardım etmek isterim. Ama yalnız başıma seni evine kadar itemem ki!. Burada bekleyeceğim. Birileri daha gelsin seni evine kadar itelim. Demiş.
Turna balığı kıyılarda yüzerek yardım edebilecek birilerinin gelmesini beklemiş. Bir süre sonra kıskaçını oynata oynata bir yengeç gelmiş:
Başına gelenleri duydum at arabası. Sana yardım etmek için buraya kadar geldim demiş.

Turna Balığı:
"Şimdi iki kişi olduk demiş çok sevinmiş. Tam bu sırada kocaman bir kuğu süzülerek göl kenarına inmiş. Küçük at arabası çok sevinmiş. Şimdi üç kişi olmuşlar. Yardım edebilirlermiş.

Kuğu çok iyi kalpliymiş. Küçük at arabasına yardım edebileceğini söylemiş.
Turna balığı yengeç ve kuğu aralarında iş bölümü yapmışlar. Kuğu en öne geçmiş. Turna balığı yana yengeç de arkaya geçmiş.
Hep birlikte çalışmaya başlamışlar. Fakat küçük at arabasını yerinden oynatamamışlar.

Kuğu havalanmak istiyor turna balığı göle doğru itiyor yengeç de arkadan iteceğine çekiyormuş. Hava kararmaya başlamış. Yengeç pes edip suya dönmüş.


Turna balığı:
"Şuna bak hiçbir şey söylemeden suya daldı.
Haydi sana iyi geceler küçük at arabası. Ben de gidiyorum demiş.
Herkes gidince kuğu da at arabasını çekmekten vazgeçmiş.
Geldiği yöne doğru havalanmış uçup gitmiş. Küçük at arabası üç iyi kalpli hayvanın kendisini çekemediğini düşünüyormuş. Bu sırada yaşlı baykuşun sesini duymuş:

"Seni niçin çekemediklerini biliyor musun küçük at arabası? Aralarında uyum yoktu. Üçü de ayrı yönlere doğru çektiler. Kuğu havaya turna balığı suya yengeç ise geriye doğru çekiyordu. Üçü de ayrı yöne çektiği için yürüyemedin. Üçü de aynı yöne doğru çekselerdi şimdiye kadar evine varırdın demiş.
Küçük at arabası çok üzülmüş. Göl kenarında doru atı beklemeye devam etmiş. Sonunda doru at gelmiş. Küçük at arabasını kardeşlerinin yanına kadar çekmiş.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla