Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.02.2014, 15:43   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Toplam Fayda ve Mutluluk Esastır

Toplam Fayda ve Mutluluk Esastır

1+1+1+1+1+1+1=7

4=4

7>4

Öyleyse bir günde ara ara 7 bardak su içen birisürekli su içtiği için bardak başına az bir haz ve fayda alacaktır belki ama toplamda 7 birimdir elde ettiği.

Buna karşılık tüm gün susuz kalıp sonradan da sadece bir bardak su içen kişiçok susamışlığının etkisiyle o sürekli su içebilen insandan "o bardak için" daha fazla haz-keyif(örneğin 4 birim) ve fayda sağlayacaktır belki ama gün boyu toplamda diğer sürekli su içen kişi daha fazla fayda ve mutluluk elde etmiş olacaktır.

Aynı şekilde yıllarca film izlememiş bir kişiyıllar sonra ilk filmini izlediğinde sürekli hergün film izleyen birinden çok daha fazla keyif ve mutluluk-heyecan içinde o filmi izleyecektir.Ama buna karşılık hergün film izleyip azar azar mutlu olan kişi toplamdayıllarca film izlememiş olandan daha mutlu olacaktır.

Hatta ilk örnektebir bardak su içenin toplam faydası o alanda daha da düşüktür.


Çünkü su içmemekfilm izlememekten farklı olarak bir fiziksel ızdırap kaynağıdır.Yani bir bardak su içen "toplamda" eksi fayda yani zarar elde etmektedir.Bu bağlamda;

1+1+1+1+1+1+1=7 (susadıkça su içen)

(-1)+(-1)+(-1)+(-1)+(-1)+(-1)+4=-2 (ilk 6 susayışında su içmeyip sadece 7. susayışında su içen).

Not: Su içmeyen bir kişi nasıl tekrar susayacaktır-zaten susuyor diyebilirsiniz.Burada o kişinin susama şiddetindeki artış-yeni kademe belirtilmektedir.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla