Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26.02.2014, 14:35   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sorunlardan ders almak

Sorunlardan ders almak...

Her insanın hayatında çözülmesi gereken bedensel duygusal zihinsel ve ruhsal rahatsızlıklar veya sorunlar olabilir. Çoğu insan bu rahatsızlıkların sebebini araştırır. “Niçin bu durum benim başıma geldi?” diyerek yakınır durur. Bu düşünce tarzı ile sorunlar daha da büyür; hatta gerçek sorunlar başlar. Önemli olan bir problemin niçin ve ne şekilde başımıza geldiği değilonunla nasıl başa çıkacağımızdır.

Güçlü insan sorunlara yoğunlaşır çaresiz duruma düşmez. O sorunları kişisel gelişim yolculuğunu aydınlatan bir rehber olarak görür. Bunu başaran kişi için artık sorun da yoktur. Güçlü insan da gün gelir ağır problemlerle karşılaşır ve bu problemler yüzünden hayatı felç olabilir. İster maddi kayıplar ister sevdiklerinin kaybı olsun insan büyük olaylar karşısında kendine biraz daha yaklaşır.


Sorunları acıya dönüştüren insanın kendisidir. Acı duyma kişisel bir tepkidir. Bu acı başkalarının olumsuz tutumları yüzünden ortaya çıkmaz. Acıyı ortaya çıkaran sorunsuz bir hayat yaşama arzusudur. Oysa sorunlar ve acılar farkında oluş ve uyanış için dinamik bir güçtür. Diş ağrısı olmasa dişimizin çürüdüğünü nasıl anlayabiliriz? Aynı şekilde duygusal bakımdan çektiğimiz acılar olmasa nasıl tekâmül edebiliriz. Bu yüzden sorunların varlığına yoğunlaşmaktan ziyade onlardan öğrenebileceklerimiz üzerinde durmamız gerekir. O zaman sorunun değil çözümün bir parçası oluruz.

Çoğu insan acılardan kaçarak her zaman neşe içinde yaşamaya çalışır; ama bu arzu denge yasasına aykırıdır. Bilindiği gibiher sistem bulabildiği herhangi bir yolla dengeye kavuşmak ister. Evrende neşe varsa acı da olacaktır. Neşeyi isteyen aynı zamanda acıyı da istemiş olmalı. Bunun gibi hayat da dengelenmiş kutuplardan oluşur.

İnsanın başına ne gelmişse onun tekâmülü içindir. Evrende sebepsiz hiçbir şey olmaz. Sorunlar insanın güçlenmesi için vardır. Fırtınalı denizlerde büyük kaptanlar yetişir. İşte gerçekleri fark edemeyen insan kendi kendine sorun olur. Sorundüşük bilinç merkezinde olmaktır. Vadiden bakan kişi kendini çevreleyen güzellikleri fark edemez. Acılara gelişme fırsatı olarak bakan kimse her zaman denge insanıdır. Bilge kişiler kavgalı ve ıstırap dolu ortamlarda bile dengelerini korurlar.

O halde sorunlarla karşılaşan kimse bunların kaynağını dış dünyada değil kendinde aramalı. Başka bir ifade ile herkes sorun olarak kendini görmeli. Başkasını sorun olarak görmek o kişiye doğru gereksiz enerji harcanmasına sebep olur. Esas sorunsorun çıkaran kişiyle nasıl ilişki kurulduğudur. İnsan çekmiş olduğu acıları yine kendisi tamir edebilir. O güç her insanda vardır. Bu acıyı dindirme süreci kişiyi güçlendirir.

Bilgelik yolculuğundaki kişi yükünü bir kenara atmaz onun değerini bilir. Bu yükün veya sorunların içi fırsatlarla doludur. Sorunlar gelişimin bir parçasıdır. Geçmişte yaşadığımız acı dolu olaylar gelişmemizin yolunu açmadı mı? Unutmayalım: Eğer istediğimiz şey olmazsa daha iyisi olacaktır. Evren iyi olduğu için içindeki olaylar da iyidir. Bunu fark edelim.

(Dr. Zülfikar Özkan’ın “Bilgeliğe Yöneliş” adlı kitabından alıntıdır.)

Bilgeliğe Yöneliş

Dr. Zülfikar Özkan Hayat Yayınları İstanbul 2000

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla