Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26.02.2014, 22:48   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Uyumadan önce süt içmek zayıflatır mı?

Uyumadan önce süt içmek zayıflatır mı?

Sayısız faydası bulunan süte bir yıldız daha eklendi! Diyetisyen Gamze Şanlı gece yatmadan önce içilen bir bardak sütün metabolizmayı canlı tuttuğunu söyledi.

Süt çok iyi bir kalsiyum kaynağıdır. Aynı zamanda protein fosfor potasyum A ve D vitamini bazı B grubu vitaminlerinden olan riboflavin ve niasin içinde iyibir kaynaktır.Yeni yapılan bazı çalışmalarda yeterli miktarda kalsiyum alımının yağ yakımını arttırdığını ve yağlanmanın engellendiğini ortaya koyuyor (günlük 1000 mg kalsiyum). Bir bardak yarım yağlı sütün (200 ml) yaklaşık 250 mg kalsiyum içerdiğini ve kalsiyumu diğer besinlerden değil de yalnızca sütten alacağımızı düşünürsek 1000 mg kalsiyuma ulaşabilmek için günde dört bardak yarım yağlı süt tüketmek gerekir.


Ayrıca süt gibi protein açısından zengin besinler uykuya dalmayı ve uykuda kalmayı kolaylaştıran triptofan isimli bir amino asit içerir. Vücudunuz bu maddeyi mutluluk hormonu 'serotonin' ve uyku hormonu 'melatonin' yapımında kullandığından süt tüketimi uykuya da yardımcı olur. Bu nedenle gece yatmadan önce bir bardak az yağlı sütün içine bir parça da tarçın ekleyip içmek iyi bir seçim olacaktır.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla