Konu
:
Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları
Tekil Mesaj gösterimi
27.02.2014, 22:54
#
18
(
permalink
)
Jade
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları
Cevizli Kısır
MALZEMELERİ:
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı su
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1 demet taze nane
1 çorba kaşığı biber salçası
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet limonun suyu
2 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
200 gr. ceviz içi
2 adet kırmızı turp
1 adet marul
YAPILIŞI:
(1) Taze soğan, maydanoz ve naneyi temizleyip yıkayın. Derin bir kaba incecik doğrayıp 1 kaşık kadarını süsleme için ayırın. Doma tesleri temizleyip zardan ufak doğrayın. Cevizlerin birkaç tanesini süslemek için ayırın, kalanı iri parçalara ufalayın. Turpları temizleyip incecik dilimleyin.
(2) Bulguru geniş bir tepsiye alın. Suyu ilave edip karıştırın. Üzerini örtüp kabarması için 10 dakika bekletin. Marulu yaprak yaprak ayırın.
(3) Kabarıp suyunu iyice çeken bulgura biber salçası ve tuzu ekleyip 3 dakika yoğurun. Kalan naneli ve maydanozlu karışım, domates ve ufalanmış cevizi ekleyip 3 dakika daha yoğurun. Zeytinyağı ve limon suyunu ilave edip (3 dakika) karıştırın. Servis tabağına alın. Turp dilimleri, ayırdığınız naneli karışım ve cevizlerle süsleyip marul yapraklarıyla servis yapın.
Follow @Forumaski
__________________
Jade
Açık Profil bilgileri
Jade nickli üyeye özel mesaj gönderin
Jade - Daha fazla Mesajını bul