Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27.02.2014, 22:54   #18 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

Cevizli Kısır



MALZEMELERİ:

2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı su
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1 demet taze nane
1 çorba kaşığı biber salçası
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet limonun suyu
2 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
200 gr. ceviz içi
2 adet kırmızı turp
1 adet marul
YAPILIŞI:
(1) Taze soğan, maydanoz ve naneyi temizleyip yıkayın. Derin bir kaba incecik doğrayıp 1 kaşık kadarını süsleme için ayırın. Doma tesleri temizleyip zardan ufak doğrayın. Cevizlerin birkaç tanesini süslemek için ayırın, kalanı iri parçalara ufalayın. Turpları temizleyip incecik dilimleyin.
(2) Bulguru geniş bir tepsiye alın. Suyu ilave edip karıştırın. Üzerini örtüp kabarması için 10 dakika bekletin. Marulu yaprak yaprak ayırın.
(3) Kabarıp suyunu iyice çeken bulgura biber salçası ve tuzu ekleyip 3 dakika yoğurun. Kalan naneli ve maydanozlu karışım, domates ve ufalanmış cevizi ekleyip 3 dakika daha yoğurun. Zeytinyağı ve limon suyunu ilave edip (3 dakika) karıştırın. Servis tabağına alın. Turp dilimleri, ayırdığınız naneli karışım ve cevizlerle süsleyip marul yapraklarıyla servis yapın.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla