Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.02.2014, 15:23   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart KPSS Program Geliştirme Eğitim Alanında Araştırma Konuları

KPSS Program Geliştirme Eğitim Alanında Araştırma Konuları

EĞİTİM ALANINDA ARAŞTIRMA KONULARI
Eğitim yöntemlerinin ve araçlarının geliştirilmesi: Eğitimin ayrı bir bilim dalı olarak ortaya çıkmasındaki en önemli etken öğretim yöntem ve tekniklerinin geliştirilmesidir. "Eğitimin amacına ulaşması için hangi yöntem ve tekniklerle istenilen bilgi ve beceri kazandırılır?" sorusu en önemli konudur.

Öğrenmeye etki eden faktörler: Eğitim insanla, doğal, sosyal ve kültürel çevre ile ilişkilidir. Dolayısıyla öğretim ortamlarını kontrol etmek eğitimci açısından son derece önemlidir. İnsanın biyolojik yapısı öğrenme sınırını çizer. Öğrenmede zekânın, güdülemenin, beklentilerin, ilgilerin ve sosyal çevrenin rolünü ortaya çıkarmak önemlidir.
Program geliştirme: Uygulama değeri yüksek bilgi üretiminde önemli yere sahiptir.

Eğitim politikalarının geliştirilmesi: Eğitim biliminin önemli konularından biri de eğitim politikalarının geliştirilmesine ve eğitimle ilgili kararlar verilirken gerekli olacak bilgileri derlemektir.

Eğitimde (kuram) teori geliştirme: Eğitim bilimlerinde, öğrenme öğretme, rehberlik ve yönetim alanlarında kuram geliştirme çalışmaları önemli yer tutar. Ülkenin koşulları ve olanakları dikkate alınarak dünya ile tutarlı, bilimsel bilgilere dayalı kuramların geliştirilmesi eğitimde bütünlüğün sağlanması ve başarı için gereklidir.

Eğitim yöntemi ve maliyet analizi: Davranış bilimleri sürekli eğitim kurumlarının organizasyonuna, işletmesine dayalı bilgi üretmektedir. Kararların isabetli, plânlama, koordinasyon ve denetim gibi faaliyetlerle etkili olarak yürütülmesi için gelişen teknolojik olanakları kullanarak ülke koşullarıyla tutarlı yaklaşımların geliştirilmesinde gereklidir.



alıntı

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla