Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.03.2014, 21:39   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart 2 Yaşında Davranış Gelişimi

2 Yaşında Davranış Gelişimi

2 Yaşında Davranış Gelişimi 2 yaşındaki çocuk hükmetmeyi sevebilir. Ender olarak başkalarının dileklerini kendisininkinden üstün tutabilmesine rağmen henüz paylaşmayı öğrenmemiştir. Kelimeler ve testler kullanarak başkalarına duygularını arzularını ve ilgilerini bildirebilir.
Bu zamana kadar çoğu çocuklar 50 ya da daha fazla bir kelime dağarcığına sahiptirler ancak daha çok anlarlar. 2 yaşındaki çocuğunuz her şeyin bir ismi olduğunu keşfetmeye başlar "burnunu göster" veya "kitaptaki bir köpeği göster" gibi komutlara cevap verir ve evdeki nesneleri yerleştirebilir. Bu yaştaki çocuk televizyon seyretmekten hoşlanır ve bazı çizgi film karakterlerini tanıyabilir.

ikinci doğum gününe kadar çocukların çoğu daha çok negatif olurlar. Gittikçe daha fazla saldırgan olmaya başlarlar ve saldırganlıklarını diğer kardeşlerine ya da oyun arkadaşlarına gösterirler. Oyuncaklarına daha fazla sahip çıkar ve daha bağımsız muhtemelen ebeveynlerinin davranış ve ot-ritesine karşı koyarlar.
Oyunda 2 yaşındaki çocuk ebeveynlerinin davranışlarını mimiklerle gösterip daha ileri yaştaki çocuklarla yaşıtlarından daha iyi oynar ve taklit etmeye başlar.
2 yaşındaki çocuk her şeyi yardım olmaksızın yapmak ister. Çocukların çoğu 2 yaşında eğitilmiş olmamakla birlikte tuvalet ihtiyaçlarını sözcüklerle ifade edebilir.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla