Konu: Paela Tarifi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.03.2014, 22:39   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Paela Tarifi

Paela Tarifi





Paela için gerekli olan malzemeler
Yarım kilo dilbalığı
250 gram mürekkep balığı
1 kutu bezelye konservesi
250 gram kırmızı dolmalık biber
1 kutu kuşkonmaz konservesi
250 gram dolmalık yeşil biber
Yarım kilo kuşbaşı dana eti
Yarım kilo ayıklanmış midye
Yarım su bardağı beyaz şarap
Yarım çorba kaşığı safran
2 tane kereviz yaprağı
2 tane defne yaprağı
Yarım kilo domates
6 tane enginar
150 gram mantar
1 kilo karides
2 tane piliç
250 gram soğan
1 kilo pirinç
250 gram havuç
Yarım demet maydanoz
Yarım limon
250 gram sosis
Zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Paela nasıl yapılır?
Piliçler onar parçaya bölünüp kemiklerinden ayrılır.
İri kemikler su dolu tencerede soğan, havuç, domates, maydanoz ve kereviz yaprakları ile kaynatılır.
Mantarlar suda pişirilir.
Balık filetoları, defne yaprakları ve limon suyu haşlanıp bekletilir.
Piliç eti ve dana eti yağda kavrulup içine su ve şarap ilave edilip harlı ateşte pişirilir.
Enginarlar dörde bölünür, dolmalık biberler temizlenip küçük küçük doğranıp kavrulur.
Piliç kemiklerin pişen suyu içine karabiber, pirinç, safran ve tuz ilave edilip 1 su bardağı tavuk suyu ve çeyrek bardak zeytinyağı eklenip pişirilir.
Sıcak olarak bezelye, kuşkonmaz, sosis, dolmalık biberler, mürekkep balığı ve midyeler pişen pilavın üzerine dizilip üzerine maydanoz serpilerek servis edilir.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla