Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.03.2014, 20:03   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sivri Biber Turşusu Tarifi

Sivri Biber Turşusu Tarifi

5 su bardağı su
1/4 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
2 çorba kaşığı tuz
1 kilo sivri biber
1 demet maydanoz kökü
5 su bardağı sirke
6 diş dövülmüş sarımsak
Yapılışı Sivri biberleri yıkayıp saplarını temizledikten sonra bir cam kavanoza yerleştirin. Üzerine bir demet maydanozun kökünü bağlayıp koyun büyükçe bir tencereye su sirke sarımsak tuz ve kırmızıbiber koyun. Orta ateşe yerleştirin. Karışımı bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp rafine yağı katın ve kendi halinde ılımaya bırakın. Daha sonra kavanozdaki biberlerin üzerine döküp kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Kavanozu serin ve nemsiz bir ortamda de 15 gün beklettikten sonra turşu hazırdır.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla