Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.03.2014, 15:12   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Amasra Salatası Tarifi

Amasra Salatası Tarifi



Malzemeler
3 kök yeşil bahçe marulu
1/2 beyaz soğan
1 adet domates
1 adet salatalık
1 adet çarliston biber
2 adet yeşil soğan
250 gr. yeşillik (roka nane dere otu tere maydanoz reyhan otu kekik otu mor marul ve radika)
300 gr. karışık turşu (beyaz lahana karnıbahar kornişon zerdali biber havuç domates ve brokoli)
50 gr. kırmızı lahana
1 adet turşuluk kırmızı pancar
100 gr. turp çeşitleri (kırmızı turp japon turp)
1/2 albiber
1 çay bardağı üzüm sirkesi
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı limon suyu
2 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı
Salatanın zeminini bol miktarda bahçe marulu (yeşil marul) oluşturmaktadır. Marulun üzerinde jülyen (piyaz şekli) şeklinde doğranmış beyaz soğan üzerine vichy (yuvarlak ve bıçak sırtı kalınlığı) şeklinde doğranmış domates üzeri salatalık biber (çarliston ilk tercih) ve yeşil soğan bulunmaktadır. Ayıklanan mevsimlik yeşillikler roka nane dere otu tere maydanoz reyhan otu kekik otu mor marul ve radika harman edilip 2-3 bıçak darbesiyle karışım haline getirilerek üzerine ilave edilir. Yeşilliklerin üzerine turşu çeşitleri yeşillikler gibi harman edilip 2-3 bıçak darbesiyle karışım haline getirilerek üzerine ilave edilir. Üzerine jülyen şeklinde doğranan kırmızı lahana ilave edilir. Pancar turşusu yarım ay şeklinde doğranarak tabağın etrafını çevirecek şekilde ilave edilir. Bunda sonraki işlemler süslemeye yöneliktir. Pancar turşularının üzerine el yardımı ile papatya görünümü haline getirilen japon turpları ve karpuz turpları birer arayla ileve edilir. Salatanın üst orta bölümüne yine papatya görünümü haline getirilen kırmızı turplar ilave edilir. Salatayı çevreleyen turpların ortalarına bozuk para şeklinde doğranan havuçlar ilave edilerek papatya görünümünün şekli tamamlanır. Kırmızı turpların boş kalan yanlarına vichy (yuvarlak ve bıçak sırtı kalınlığı) şeklinde doğranmış albiberler eklenir. Salatanın en üst bölümüne havuçtan halka yapılır ve halkanın ortasına yine el yardımıyla hazırlanan lale görünümlü havuç ilave edilerek Amasra salatası genel görünümünü tamamlamış olur. Son olarak soslanır ve servise hazır hale getirilir.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla