Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.03.2014, 03:57   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ahududulu Peynirli Pasta Tarifi

Ahududulu Peynirli Pasta Tarifi



Malzemeler

1) 1 adet kakaolu pandispanya patı(22 cm.lik çembere tam oturacak büyüklükte)
2) 250 gr. maskarpon peyniri
3) 200 gr. labne peyniri
4) 100 gr. beyaz kuvertür çikolata
5) 50 ml. krema
6) 3 teaspoon toz jelatin
7) 50 ml. su
8) 1 su bardağı donmuş ahududu
9) 1/2 cup pudra şekeri

Yapılışı

1) Kakaolu pandispanya patını kelepçeli kalıbınızın alt kısmına yerleştirin. Kekin çevresinin kalıba tam, hatta sıkı sıkıya oturmasına dikkat edin. Zira boşluk kalırsa donmadan önce sıvı halde olan peynirli kısmı aradan alta sızıp görüntüyü bozabilir. Varsa burada kelepçeli kalıp yerine ayarlanabilir çemberinizi kullanmak daha iyi netice veriyor.
2) Peynirli kısmı için;
3) Bir cezve içine 50 ml. su ve jelatini koyup benmari düzeneği üzerinde karıştıra karıştıra eritin ve düzenekten alıp soğumaya bırakın.
4) Rendelenmiş beyaz çikolata ve kremayı küçük bir sahanda karıştıra karıştıra kısık ateş üzerinde eritin ve onu da ılınmaya bırakın.
5) Labne peynirine pudra şekerini ekleyip mikserle birkaç dakika kuvvetlice çırpın. Başka bir kapta maskarpon peynirini de orta hızda çırpın ve bu iki karışımı tahta kaşık veya spatula ile birbirine yedirin.
6) Peynirli karışımlara, jelatini ve çikolatalı karışımı da yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
7) Bu karışımı tabanın üzerine yavaş yavaş dökün ve üzerini spatula ile düzeltin.
8) Ahududuları heryerine eşit gelecek şekilde üzerine koyun ve bir kürdanla tepelerinden iterek içine gömülmelerini sağlayın.
9) Kekinizi buzdolabına koyun. En az 8-9 saat, tercihende bir gün bekletip servis yapın.


Afiyet olsun...

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla