Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.03.2014, 21:01   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Modern yaşam çocukları güçsüzleştirdi

Modern yaşam çocukları güçsüzleştirdi
- İngiltere'de yapılan bir araştırmada artık sokakta oynamayan çocukların fiziksel olarak daha zayıf hale geldikleri belirlendi.
Acta Paediatrica adlı çocuk sağlığı dergisinde yayımlanan araştırma ağaca tırmanmak ip atlamak top koşturmak gibi oyunlar yerine bilgisayar ve televizyon başında zamanını geçiren çocukların sağlığı konusundaki kaygıyı dile getirdi.

Fitness uzmanı Dr. Sandercock ve ekibi 2008'de 10 yaşındaki 315 çocuğun katılımıyla gerçekleştirdikleri araştırmayı1998 yılında aynı yaş grubundaki 309 çocuk üzerinde yapılan araştırmayla karşılaştırdıklarında günümüz çocuklarının kaslarının 1990'lı yıllarda büyüyenlere göre daha zayıf olduğunu tespit etti.
Araştırmacılar boy ve kilo oranları aynı olsa bile bu dönemin çocuklarının fiziken daha zayıf kas yapısının daha az olduğu ve önceki kuşakların basit gördüğü fiziksel hareketleri bile yapamadıklarını saptadı.
Araştırmada 10 yaşındakilerin mekik çekme sayısının 2008'deki çocuklarda 1998'lerdekine göre oranla yüzde 271 azaldığı kol gücünün yüzde 26 tutuş gücünün yüzde 7 zayıfladığı önceki kuşağın iki katı kadar çocuğun da parmaklıklara asıldıklarında kendi ağırlıklarını çekemedikleri görüldü.
Dr. Sandercock bu bulguların ''şoke edici'' olduğunu söyledi.
alıntı

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla