Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.03.2014, 13:01   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Patlıcan Kebap Yemek Tarifi

Patlıcan Kebap Yemek Tarifi



Malzemeler
  • 1kg. az yağlı kıyma
  • 2kg. patlıcan( uzun patlıcan)
  • 1kg.domates
  • 500gr. Yeşil biber
  • Tuz
  • Karabiber
Tarif
  • Kıymaya yeterince su, tuz ve karabiber koyup yoğrulur.
  • Patlıcanlar yıkanıp sapları kesildikten sonra 3-4 cm uzunluğunda enine kesilir.
  • Şişe bir patlıcan bir kıyma gelecek şekilde saplanır.
  • Şişte 4 patlıcan 3 kıyma gelecek şekilde harı geçmiş ateşte pişirilir.
  • Etler ceviz büyüklüğünde olup elle biraz yassılaştırılarak şişe dizilir.
  • Pişen kebap uygun bir kaba çekilip biraz dinlendirilir.
  • Domatesler 4 parçaya kesilip parçalar uzunlamasına şişe dizilir, kebaptan önce domatesler pişirilirki ateşin harını alsın.
  • Yeşil biberlerde şişe geçirilir ve en son biberler pişirilir. Pişmiş domates ve yeşil biberlerde pişen kebabın üzerine çekilir.
  • Ağzı kapalı bir şekilde kebap ateş üzerinde 5-10dk. bekletilir.
  • Sunum Açık ekmekle sıcak olarak servis yapılır.

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla