Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.03.2014, 15:34   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
angel 4 Yapraklı Yonca Diyeti

4 Yapraklı Yonca Diyeti


4 Yapraklı Yonca Diyeti genel olarak biz türk insanın yapısına uygun olarak tasarlanmış bir diyet türüdür. Bu diyetteki 4 ana besin kaynağını ise süt-yoğurt, et-tavuk-balık, sebze ve meybeler, tahıllar oluşturmaktadır.Bu diyeti yaparken hergün mutlaka 2 bardak süt içmek öneriliyor.

Eğerki süt içemiyorsanız, sevmiyorsanız bunun yerine büyük bir kase yoğurt veya 2 dilim peynir tüketebilirsiniz. Süt ve süt ürünleri kalsiyum, protein, fosfor, b12 ve b2 vitaminleri açısından çok zengin besin kaynaklarıdır.4 Yapraklı Yonca Diyeti ile günde 4 köfte kadarı et eğer et sevmiyorsanız balık veya tavuk tüketebileceğiniz öneriliyor.


Bunun yanında haftada 2 sefer de kurubaklagiller tüketmek oldukça faydalıdır. Bu besinler içerdikleri protein sayesinde doku yapımı için oldukça önemlidir. Özellikle düşük proteinli diyet uygulayanlarda çabuk yağlanmalar görülür. Gerekli protein temini açısından sabahları 1 yumurta ve öğlenleri en az 3 köfte yemek yeterli olacak.Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineral için meyve ve sebzeler en önemli depodur. 4 Yapraklı Yonca Diyeti ile gün içerisinde toplamda 5 porsiyon kadar sebze ve meyve tüketimi tavsiye edilmektedir.

Kısacası gün içerisinde 3 adet meyve ve 2 büyük kase dolusu kadar salata yemeniz size yeterli miktarda vitamin ve mineral kazandıracaktır. Yeterli antioksidan madde almak ve bazı hastalıklardan korunmak için sebze ve meyve tüketimine dikkat edilmelidir.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla