Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.03.2014, 18:17   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart İnsan ilişkilerinde mutlaka ortak payda bulunmalı

İnsan ilişkilerinde mutlaka ortak payda bulunmalı

Rakiplerimizi yenmek istiyorsak onlarla anlasma yollarini bulmaliyiz. Arastirirsak en fazla zitlastigimiz insanlarla bile ortak bir yönümüz oldugunu kesfedebiliriz. Oradan hareketle birlikte olabilecegimiz alanlari konusmaya baslayabiliriz:

"Her gün hayatimiza yeni insanlar karisiyor. Yasadigimiz sürece hep baska insanlarla yüz yüze olacagiz. Bütün bu iliskileri gerilim altinda sürdüremeyiz. Bu çok yorucu ve yipratici olur. Yüz yüze her iliskiyi yukaridaki sebeplerden dolayi madem sürdürmek zorundayiz, ortak noktalari bulabilmeli ve bu noktalari irtibat yolu olarak kullanabilmeliyiz."

Hiçbir düsünce bütünüyle yanlis degildir. Karsi oldugumuz düsüncenin zayif yanlari kadar güçlü taraflari da vardir. Önce güçlü taraflarini bulup vurgulamali. Karsi düsüncenin güçlü ve dogru yanlarini takdir etmek, kendi düsüncemizin belirginlesmesine sebep olur.

Sonra söze baslarken mutlaka karsimizdaki insanin onaylayacagi fikirleri ortaya koymak gerekir. Karsimizdaki Insan ilk söylediklerimize hayir derse tartisma inatlasmaya dönebilir.

Kazanilmayacak tartismalari ya terk etmeli veya ertelemeli. Bir ortak payda bulunmussa onun alti çizilmeli ve orada durmali. Tartismayi gereginden fazla uzatmak karsimizdakine "Bu adam da çok konusuyor" dedirtebilir.

"Sonra bir fikri gerçekten yenmenin yolu, sahibini ayakta tutmaktan geçer. Yanlis fikri öldürdükçe sahibini ayakta tutabiliyorsaniz iletisim alaninda uzmanlasmissiniz demektir."

Insanlara degil, yanlislara karsi çikmak gerekir. Düsünce sahiplerini mutlaka kazanabilmeliyiz veya kazanmak için çaba harcamaliyiz.
Hedefi olan gemiye bütün canlilar yardim eder, diyor kitap.

Hayatta mutlaka bir hedefimiz olmali, bu hedefe dogru yollardan, dogru metodlar kullanarak yürümeliyiz.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla