Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.03.2014, 14:32   #1 (permalink)
SrKn
ultrAslan

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Src Belgesi Olmadan Araç Kullanmanın Cezası

Src Belgesi Olmadan Araç Kullanmanın Cezası

Src Belgesi olmadan ticari araç kullanan sürücülere ve src belgesi olmayan sürücüye araç teslim eden firmalara ayrı ayrı para cezası uygulanmaktadır.

MADDE 43 2.Fıkra
Yetki belgesi sahipleri, ilgili mevzuat hükümlerine uygun bir taşıtı, nitelikli şoför ve yardımcı personel ile sefere göndermek, şoförlerinin sürücü ve mesleki yeterlilik belgelerinin yanlarında bulunup bulunmadığını kontrol etmek, geçerli araç muayenesi olmayan ve teknik şartlara uymayan taşıtlarının trafiğe çıkmasına engel olmak, güzergâh mesafesini dikkate alarak yeteri kadar şoför bulundurmakla yükümlüdürler.
Src Belgesi Olmadan Trafige çıkmanın yaptrırımı;

Sayın sürücüler, ticari maksatla yük, eşya ve yolcu taşımacılığı yapan araç sürücülerinin ilgili yönetmelik gereği sürücü belgesi dışında src belgesi ile psikoteknik değerlendirme belgesine de sahip olmaları gerekiyor. Bu nedenle Ulaştırma Bakanlığının src belgesi olmadan trafiğe çıkanlara 2014 yılı için uyguladığı idari para ceza oranı aracın sürücüsüne 200,00 Türk Lirasi, yetki belgesi sahibine ise 500,00 Türk Lirası olarak belirlemiştir. İlgililere duyurulur.

__________________

Fitness Eğitmeni
SrKn isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla