Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.04.2014, 20:23   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Platesin Yararları Nelerdir

Platesin Yararları Nelerdir




Joseph Pilates'in mucidi olduğu fitness sistemi Pilates, günümüzün en popüler sporlarından biri... Pilatesin bu kadar popüler olmasının sebebi, şüphesiz insan vücudunda harikalar yaratması ve mucizevi etkilerinin Pilates yapan herkes tarafından onaylanması... Bir çok faydası bulunan Pilates sporunun faydalarını araştırdık ve sizler için derledik.
Diyetle uygulanırsa kilo verdirir
Pilates, kardiyo çalışmalarına benzemez daha doğrusu kardiyovasküler sistemi çalıştırmakla ilgilenmez. Bu yüzden, pilatesin kilo verdirmediği gibi bir inanç oluşmuştur. Ancak az kalorili diyet uygulayan ve düzenli olarak pilates yapan kişilerin aynı zamanda kilo da verdikleri görülüyor. Pilates yaparken kilo verilmemesinin sebebi beslenme alışkanlıkları olabilir.
Kasları kusursuzlaştırır
Spor yapan kadınların en büyük korkusu, kasların şişerek kaba bir görünüm elde etmektir. Ama pilates bütün kasları çalıştırır, aynı zamanda ince ve uzun bir görüntüye sahip olmanızı sağlar. Pilates yağları yakarak, kasları güçlendirir.
Ruha ve zihne faydalıdır
Pilates vücudunuzu esnetmekle kalmaz; sinirlerinizi de rahatlatır ve zihninizi sakinleştirir. Depresyon, gerginlik ve stres gibi sorunlara iyi geldiği bir çok kişi tarafından doğrulanmıştır.
Duruşunuzu düzeltir
Pilatesin faydalarından biri de kambur duruşu düzelterek, daha uzun ve zarif bir görüntüye sahip olmanızı sağlar. Pilates vücudu sıkılaştırdığından giydiğiniz kıyafetler üzerinizde daha güzel durur.
Kireçlenmeyi yok eder
Özellikle yaşlı insanların pilatesle kireçlenme sorunundan büyük ölçüde kurtuldukları görülmüştür. Açılan ve esneyen vücutta olası kireçlenmeler de büyük ölçüde engellenmiş olur.
Atiklik sağlar
Pilates yaptığınızda kendizi daha hafif, daha enerjik ve daha kuvvetli hissedersiniz. Pilates sayesinde diğer spor dallarını daha rahat yapabilir, esnekliğiniz sayesinde bir çok egzersizi daha az yorularak tamamlayabilirsiniz.

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla